Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ebba Buschs uttalande i TV4 får tittarna att se rött: "Behövde inte"

03 nov, 2022, 14:30 
AvIbraheem Alsalman

Det är fortsatt tufft ekonomiskt för många svenskar. Nu får Ebba Busch (KD) kritik för det senaste uttalandet om elpriserna.

Annons
Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!

Det har blivit dyrare att vara svensk och leva i Sverige.

Det har nog alla märkt.

Inflationen rusar uppåt och räntorna slår nya rekord hela tiden.

Helt enkelt går vi mot tuffare tider. Sverige kommer, 2023, att påbörja en lågkonjuktur-period. Hur länge den varar är fortsatt oklart men enligt experter väntas arbetslösheten stiga.

Med det sagt så räknar nog var och en av oss varenda krona och man är extra försiktig var man placerar sina pengar.

Ett annat problem är förstås de skyhöga elpriserna.

Den nytillträdda svenska regeringen kommer att försöka kompensera för de allra värst drabbade hushållen, men det är långt ifrån säkert att man får tillbaka något.

Ebba Buschs uttalande i TV4 får tittarna att se rött: "Behövde inte"

I TV4 intervjuades Ebba Busch (KD) som numera är energi- och näringsminister. Hon fick då frågan om hur man, som svensk, ska tänka för att få ner elkostnaderna.

Annons

– På kortsikt för den här vintern, och om våra pensionärer och barnfamiljer som har det tufft ekonomiskt, inte ska behöva betala för ännu högre priser, så måste alla i Sverige hjälpas åt att hålla nere elförbrukningen för det kommer också hålla elpriserna nere.

Hon utvecklar sedan:

– Man kanske behöver ha underställ inomhus och dessutom ska man kanske prata i familjen varför man behöver släcka och inte använda mer vatten än nödvändigt, säger Ebba Busch (KD) i TV4.

Uttalandet har väckt starka reaktioner och på TV4:s Facebook har många uttryckt frustration.

"Hon har kanske inte prövat på att vara sjukskriven i ett kyligt hus eller haft några äldre släktingar med svag ekonomi och sjuk kropp . Går an för oss som rör oss och mår bra ..", skriver en person.

"Om hon hade tipsat om underställ i vinter hade KD säkert fått många fler röster vid valet", lyder en annan kommentar.

"Detta är ministerns tips? ”Klä på dig extra om du fryser” det tror jag de flesta kan komma fram till själv. Det behövde vi inte Ebba B till å förklara för oss", skriver en annan.

Annons