Edward Blom säljer sin fantastiska våning – se alla bilder

Att fixa till hemma inför en försäljning gör de flesta. Men få går så långt som Edward Blom – häng med hem till profilen och spana in våningen där en skaldjurssupé, en trattgrammofon och en apa vid pianot blir pricken över i:et. Vem vill inte bo här?

Välkommen hem till Edward Blom! Gastronomen och tv-profilen lämnar nu sin våning på Östermalm i Stockholm. Och det är en bostad som inte liknar någon annan – man får nästan känslan av att stiga in i en renässansmålning eller en teaterpjäs. En liten apa spelar piano, i matsalen är skaldjursplatåerna uppdukade i skenet från en kandelaber, och i köket står en jättestor gaffel i ett hörn – och minsann är det inte gaffeln Edward hade som rekvisita när han uppträdde i Melodifestivalen nyligen!

Skälet till flytten är att Edward och hans fru Gunilla Kinn Blom vill ha mer utrymme för familjen. Sedan de flyttade in i våningen har paret ju välsignats med två barn, lilla Melchior och Wilhelmina, snart 3 respektive 1 år.

Läs mer: Hemma hos Edward Blom: “Det är ett mirakel att vi blev föräldrar”

Men det är inte utan sorg paret Blom lämnar sin charmiga bostad med byggår 1931. Edward och Gunilla har lagt ner stor möda på att inreda sitt trivsamma hem – och när våningen skulle fotograferas inför försäljningen valde man att renodla parets stil.

– Ja, vi ville skapa något unikt, som både framhävde våningens charm och Edwards personlighet, berättar Anthony Widell, ansvarig mäklare på Husman & Hagberg.

– Skaldjursplatåerna var min idé men Edward och Gunilla nappade genast. Och frukosten dukade Edward själv upp!

Svensk Damtidning besökte familjen Blom i deras hem i höstas och föll pladask för den fantastiska våningen. Följ med oss på husesyn här!

Vi har samlat de härligaste bilderna från lägenhetsvisningen i bildspelet här nedan, se dem hos mäklaren här!

Köket i Edward Bloms lägenhet. 

Här har paret suttit och ätit sina middagar. 

Sovrummet i Edward Bloms våning som nu ska säljas. 

Det vackra vardagsrummet. 

En detaljbild från lägenheten. 

Bilderna är härligt stylade. 

Läs mer: Här kommer Madeleines bebis bo i Sverige

Foto: Christian Olsson