Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Edward Bloms ilska – kan inte blunda för nya bilderna i SVT: ”Ondska”

26 feb, 2023, 15:00 

Edward Blom rasar över scenerna i Melodifestivalen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Sista deltävlingen i Melodifestivalen blev en omskriven sådan. Mitt under Loreens framträdande med låten Tattoo lyckades en klimataktivist ta sig in på scen – och senare omhändertogs fyra personer av polis.

Så träffade Edward Blom kärleken GunillaBrand logo
Så träffade Edward Blom kärleken Gunilla

Det som skulle blivit en musikfest överskuggades av en klimatkupp. Publiken och tittarna hemma i tv-sofforna kunde bara se på när Loreen tvingades avbryta sitt nummer och kliva av scen.

Lyckligtvis kunde hon göra om numret och ta sig direkt till final. Även rockgruppen Smash Into Pieces hade stora framgångar med låten Six feet under och fick göra Loreen sällskap.

Annons

Edward Blom rasar efter beteendet

Ja, det verkade vara många som uppskattade Smash Into Pieces lite hårdare nummer.

Men medan andra satt hemma och mös under rockgruppens framträdande, gjorde matprofilen Edward Blom precis tvärtom.

Strax innan framträdandet hade nämligen rockgruppens låtskrivare synts i bild. Med händerna mot kameran hade de sträckt upp lill- och pekfinger, något som gastronomen Edward tolkat som ett ”djävulstecken”.

Smash Into Pieces låtskrivare i Melodifestivalen 2023
Edward Blom ansåg att Smash Into Pieces låtskrivare gjorde djävulstecken i Melodifestivalen.

”Obehagligt”

Edward Blom tyckte att låtskrivarna hade gått över alla gränser och att det var ett olämpligt beteende i ett familjeprogram av Melodifestivalens kaliber.

Annons

”Obehagligt när upphovsmännen till ett av bidragen gör djävulstecken i för kameran. Har vi inte nog mycket ondska ändå i världen?”, skrev en upprörd Edward Blom på Twitter.

Inlägget föranledde sedan en diskussion om religion och hur farligt tecknet egentligen var.

”Alltså, även om det där tecknet skulle vara korrekt, hur religiös måste man vara för att tro att det är på allvar och verkligen spelar roll?”, frågade en person Edward Blom.

”Jag är 100 % religiös”, svarade matprofilen.

Edward Blom
Edward Blom är inte nöjd med bilderna i SVT.

Foto: TT/SVT

Annons