Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Edward Bloms stora besvikelse inför julen: "Inte bitter men ledsen"

22 nov, 2023, 19:00 
Louise Wibergh Lenti
Edward Blom
Julfirandet blir inte som Edward Blom hade hoppats på.
Annons

Gastronomen och finsmakaren Edward Blom har en stor kärlek för det som smakar riktigt gott. Han delar gärna med sig till sin omgivning men just den här gången blev spridningen inte så stor som han tänkt sig.

6 saker du vill veta om Edward BlomBrand logo
6 saker du vill veta om Edward Blom

Mångsysslaren Edward Blom

Svenska folket lärde känna honom 2009 i serien "Mellan skål och vägg med Edward Blom" som sändes på TV8 och har sedan dess fått se honom i diverse tv-program och kanaler där han briljerar med sin expertis. Han hörs även i radio tillsammans med Gry Forsell på Mix Megapol och är sedan januari 2023 en återkommande kolumnist på Svenska Dagbladets ledarsida.

Han är en mångsysslare av rang som bland annat håller i föreläsningar, släpper böcker, är domare och expert i tävlingar, spelar in podcasts och släpper musik. Han gillar att prova nya saker och ställde till och med upp i Melodifestivalen 2018!

Edward Blom, Melodifestivalen
Edward Blom på Melodifestival-scenen 2018 framförandes sin låt "Livet på en pinne" med sina fantastiska dansare.

Men det slutar förstås inte där. Edward Blom har sedan flera år tillbaka även en egen glögg som går att köpa på Systembolaget. Den heter "Edward Bloms maffiga och mysiga glögg" och enligt etiketten är den "framtagen med ett kraftigt rödvin, torkad frukt, klassiska kryddor och prima konjak".

Annons

Bloms stora besvikelse

Edward Bloms glögg har sedan tidigare funnits att köpa i fyra av Systembolagets butiker och gått att beställa hem via nätet. I somras fick han däremot den glada nyheten att glöggen skulle få flytta in i tolv olika butiker den här säsongen – vilken lycka!

Sen kom tyvärr kallduschen. Edward fick ett samtal från Systembolaget att det hade blivit ett fel. Hans glögg hade förväxlats med en annan glögg.

– Tydligen rapporterar de in det där manuellt. De får listor som de ska skriva av och slå in det i en dator, och enligt henne hade de skrivit in fel nummer. Och sedan hade de upptäckt det att det inte var min glögg utan en annan glögg som skulle in i tolv nya butiker, berättar Edward Blom för Expressen.

Teodor Almqvist, pressansvarig på Systembolaget, har förtydligat i ett mejl till Expressen att:

”Glöggen har kommit in för försäljning på fyra butiker vilket är korrekt antal.”

– Det är klart jag är ledsen, inte bitter men ledsen blir man ju, säger Edward Blom.

Som tur är finns Edwards glögg fortfarande att köpa i fyra butiker och på Systembolagets hemsida.

Foto: TT

Annons