Efter Anders Öfvergårds petning i Robinson – ersätts av tidigare programledaren

Efter Anders Öfvergårds petning i Robinson – ersätts av tidigare programledaren

Foto: TT/TV4
Nu presenteras en ny programledare för Robinson, och det är den folkkära programledaren som återvänder!
Här är alla programledare i "Robinson"!
0:51

Efter reklamen: Här är alla programledare i "Robinson"!

(0:51)

Slå på ljud

Programmet Robinson har funnits på tablån sedan 1997, och har nästin till blivit ett kultförklarat program hemma i tv-sofforna. Det har gett oss skandaler, romanser, och några av våra största profiler tog sina första stapplande tv-steg på överlevnadsön.

Efter att ha lett programmet sedan 2018 meddelades det under hösten att TV4 bryter med Anders Öfvergård. Men det är inte den enda ändringen för programmet i höst.

TV4 bröt med profilen

Anders har synts i rutan i många år, men försvann plötsligt. Efter att ha lett program som Robinson, Arga snickaren och Anders knackar på, är han inte längre aktuell på tv.

Detta efter att det 2021 avslöjades att Anders hade betett sig olämpligt mot en kvinnlig medarbetare på en personalfest. Något som ledde till att TV4 bröt med programledaren.

I ett sms till Expressen skrev Anders själv:

”Det stämmer att jag var otrevlig. Jag har bett om ursäkt och det gör jag gärna igen. Det var inte okej av mig och jag är ledsen för det.”

Under våren sändes den sista säsongen av Robinson med Anders som programledare, eftersom denna redan var inspelad.

Säsongen 2020 spelades för första gången in i Sverige, på grund av coronapandemin.

WIXTRÖM PETER/Aftonbladet

Ändringarna för säsongen

Anders ersättare har redan meddelats. Det blir Petra Malm, 44, som är känd från TV4:s program Elitstyrkans hemligheter som axlar programledarrollen. Petra har i många år arbetat som elitsoldat och har bland annat varit stationerad i Afghanistan. Hon var den första kvinnan någonsin som antogs till det svenska specialförbandet Särskilda operationsgruppen, vilket är Försvarsmaktens hemligaste förband.

Dessutom kommer det dessutom sändas dubbla säsonger av programmet, både på våren och hösten.

– Vi kan förvänta oss en rafflande final, sa Petra imorse i Nyhetsmorgon

Men nu presenteras en stor ändring för säsongen i Nyhetsmorgon. Eftersom det sänds dubbla säsonger, kommer det även en ny programledare till vårens säsong – ingen mindre än den tidigare programledaren Anders Lundin! Det är 20 år efter "Best of"-säsongen 2003 som han gör sin revansch i programmet.

LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

Foto: TT/TV4