Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter avhoppet i Fråga doktorn! Suzanne Axell överraskar med besked om framtiden

07 dec, 2021, 15:00 
https://image.svenskdam.se/image-6152543?imageId=6152543&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Ellen Myrgård Lindén
Suzanne Axell har fått ett nytt jobb

Suzanne Axell har tagit ett nytt kliv i karriären. Efter Fråga doktorn, och en vända i Let's Dance, avslöjar hon vad hon kommer pyssla med härnäst.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?

SVT-journalisten och programledaren Suzanne Axell, 65, lämnade kanalen i våras efter 617 inspelade avsnitt av långköraren Fråga doktorn. En av anledningarna bakom avhoppet var att konkurrenten TV4 hörde av sig och frågade om hon ville vara med i Let's Dance.

Avhoppet i Fråga doktorn

– TV4 ringde mig innan jul och jag vill gärna prova på ”Let’s Dance” så jag gick till min chef och sa att de vill ha med mig. Jag hade då redan bestämt mig för att sluta på ”Fråga doktorn” så jag sa att om jag inte får tillåtelse att vara med så får jag sluta redan nu. I värsta fall hade de väl fått sparka ut mig, sa Suzanne i februari.

Suzanne Axell i Let's Dance 2021

Och Let's Dance blev det. Tillsammans med danspartnern Tobias Bader gjorde Suzanne succé på dansgolvet och hon blev återigen hyllad av tv-tittarna.

Annons

Nu väntar en ny spännande utmaning. Suzanne har fått jobb på sajten Hälsa55 som lanseras i januari. Hon ska vara med och stärka upp hälsoredaktionen och får alltså användning av alla år som programledare för Fråga doktorn. Den nya sajten kommer att rikta sig till personer över 55 år och Fredrik Lundberg, VD och medgrundare på News55, ser fram emot att få med Suzanne ombord.

- Hälsa och välbefinnande blir en alltmer viktig del för att upprätthålla ett kvalitativt liv i den senare delen av livet då medellivslängden i Sverige ökar. Vi ser även ett kommersiellt behov och har stora förhoppningar om att vår nya sajt Hälsa55 ska tas emot på ett positivt sätt. Vi hälsar Suzanne Axell varmt välkommen till vårt team, säger han i ett pressmeddelande.

Suzannes första ord om nya jobbet

- Att pendla 160 mil i veckan till Umeå från min hemstad Stockholm för att göra ”Fråga Doktorn” började kännas tufft. Jag ville komma närmare min familj och ser med spänning fram emot att börja arbeta med Hälsa55 där min erfarenhet av 36 säsonger med ”Fråga Doktorn” gissningsvis kommer vara till nytta, säger Suzanne.

Annons