Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Efter beslutet – splittringen mellan TV4-profilerna

Efter beslutet – splittringen mellan TV4-profilerna

En uppdelning har skett mellan tv-profilerna i TV4.

Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
0:40

Efter reklamen: Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

(0:40)

Slå på ljud

På måndagen avslöjade nyhetsankaret Anders Kraft att det skett en förändring i TV4-huset. En stor förändring som pågått bakom kulisserna hela sommaren.

– Ny studio efter sju år, vi har gjort i ordning, total renoverat, berättar Kraft i Nyhetsmorgon.

Under gårdagens kvällssändning av nyheterna möttes tittarna alltså av en sprillans ny studio. Men det nya läget innebär att Nyhetsmorgon-teamet och nyhetsteamet kommer bli betydligt mer uppdelade.

Samarbetet mellan nyheterna och Nyhetsmorgon

Under sommaren har de ordinarie Nyhetsmorgon-profilerna haft semester, ibland flera av dem under samma perioder.

Medan bland andra Steffo Törnquist, Sofia Geite och Maria Forsblom njöt av sol, bad och god mat, fick i stället deras TV4-kollegor hoppa in och hålla i trådarna. Sommarschemat fylldes nämligen ut av nyhetsankarna Matilda Boza och Johan Macéus – som gjorde storsuccé ihop.

Även Nyheterna fick förstärkning i form av ankaret Maria Snellman, men skillnaden var stor från tidigare somrar. För Hänt avslöjade hon redan då förändringen som var på gång.

– Det är lite annorlunda den här sommaren mot tidigare somrar. Vanligtvis är Nyhetsmorgon-studion och nyhetsstudion en och samma studio, men just den här sommaren byggs det om på själva nyhetsdelen i studion, berättade Maria för tidningen.

Splittringen mellan tv-profilerna efter TV4:s beslut

Hon fortsatte:

– Så vi sitter i ett annat rum och sänder nyheter och även vädret. Man jobbar inte lika nära tillsammans den här sommaren mellan Nyheterna och Nyhetsmorgon.

Och det kommer de respektive teamen inte heller göra fortsättningsvis. Den nya förändringen innebär att tv-profilerna numera jobbar på olika håll – men förhoppningsvis blir den nya satsningen i alla fall en bättre upplevelse för tittarna.

Foto: TV4