Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter bottenlösa familjetragedin: Dansbandsstjärnan Lotta Idoffson död – blev 49 år

22 nov, 2022, 10:23 
Lotta Engberg och Lotta Idoffson

Dansbandssångerskan Lotta Idoffson är död.
Hon blev 49 år gammal.

Annons
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022

Lotta Idoffson var främst känd som sångerska i dansbandsgruppen Berth Idoffs Orkester, som tidigare leddes av maken Marcus Idoffson, och var ett stort namn i dansbandskretsar.

För fyra år sedan drabbades hon av en fruktansvärd tragedi. Hösten 2018 förlorade hon både sin make Marcus, 38 år gammal, och sin svärfar Berth Idoff i cancer.

– Marcus var min bäste vän och vi valde redan från början att både leva tillsammans och jobba ihop. Vi fick 20 fantastiska år. Trots sin svåra sjukdom behöll han hela tiden livsglädjen och humorn. Han hade ett enormt stort hjärta, sa Lotta Idoffson till SVT Nyheter.

Lotta satsade på solokarriär efter makens bortgång

Marcus och Berth dog med bara några dagars mellanrum. Två år senare, 2020, bestämde Lotta sig för att satsa på en solokarriär. Hon gjorde comeback med jullåten ”Midvinternatt”, som var en hyllning till hennes bortgångne make.

– Jag har antagit utmaningen att stå på scen igen. Men jag tar ett steg i taget. Jag är tacksam mot alla som hjälpt mig i detta, sa hon till Expressen.

Lotta Idoffson blev 49 år gammal

Men det blev aldrig någon comeback på dansbandsscenen. SVT Nyheter rapporterar att Lotta Idoffson dog i söndags på ett sjukhus i Helsingborg.

På sociala medier skriver sångaren Christer Peters om sorgen.

”Så sorgligt. Varma tankar och kramar”.

Lotta Idoffson blev 49 år gammal och efterlämnar en 17-årig son.

Foto: TT

Annons