Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter fansens oro – nu avslöjar Peter Haber hur det ligger till med hälsan

11 feb, 2024, 19:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Hur står det egentligen till med Peter Haber?
Annons

50 filmer senare och han har blivit "Beck" med hela Sverige – vi talar självklart om Peter Haber, 71.

Se 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
Se 5 snackisar från veckan som gått

Så många "Beck"-filmer finns det

Den första filmen hade premiär 1997, och under fredagen var det dags för den 50:e "Beck"-filmen att göra premiär på TV4 Play.

Ett vinnande koncept, med andra ord. Det var däremot ingenting som skådespelaren själv hade kunnat förvänta sig:

– Vi började göra åtta, sedan har det bara fyllts på. Tur att ingen från början anade hur många det skulle bli, då hade vi alla sagt: Det går inte!, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Och att den fiktiva poliskommissarien fångade tv-publikens hjärtan råder det inga tvivel om. Men Peter Haber avslöjar att till och med de verkliga poliserna har visat uppskattning – på sitt egna vis.

Annons

– När vi går till Ica på Torkel Knutssonsgatan går vi förbi polisstationen. De hälsar alltid och ibland gör de nästan honnör. Då känner jag mig jävligt stolt när de som är i det verkliga yrket verkar uppskatta filmerna, det betyder otroligt mycket.

Vann publikens pris på Guldbaggegalan

I början av januari gick årets Guldbaggegala av stapeln i SVT. Peter Haber var nominerad för bästa biroll i filmen "En dag kommer allt det här bli ditt” – ett pris han till sin besvikelse inte kammade hem.

Däremot vann de publikens pris. Men när teamet gick för att hämta priset kom Peter Haber gåendes mot scenen med käpp – vilket fick många att ana oro.

Nu svarar han äntligen på varför.

– Det är för att jag har ett problem med en fot som inte hunnit opereras ännu. Det ska åtgärdas, det gäller bara att passa in tidsmässigt. Det blir alltid en konvalescenttid efteråt när du inte får gå och måste skydda foten när du duschar och så. Att jag går med käpp… det är mer av mentala skäl, man känner sig lite osäker när det inte fungerar som det ska, säger han i intervjun med Aftonbladet.

Annons