Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter fem-profilens plötsliga beslut att hoppa av: "Less på att jobba här"

13 maj, 2022, 19:00 
AvIndra Nordemar

Efter flera år av slit valde Henrik Alsterdal att lämna TV4-programmet.

Annons
Här är profilerna i "Efter fem"Brand logo
Här är profilerna i "Efter fem"

Efter fem har kommit att bli ett av Sveriges populäraste aktualitetsprogram som varje vecka ses av miljontals tittare.

Ja, varje vardag förmedlas nyheter av både allvarlig och något mer lättsam karaktär som verkligen verkar gå hem i tv-sofforna. Men storsuccén beror givetvis även på de etablerade programledarna Tilde de Paula, Anna Brolin, Maximilian Artell, Axel Pileby och Henrik Alsterdal.

Flera av profilerna har jobbat inom TV4 i många år. En av dem är just Henrik Alsterdal som många säkert känner igen från TV4-nyheterna – nu berättar han om beslutet som fick honom att lämna programmet.

Henrik Alsterdals plötsliga avhopp i TV4-programmet

Henrik fick förfrågan om att börja i Efter fem medan han ännu arbetade med TV4-nyheterna. Valet var då inte självklart.

Annons

– Jag funderade ganska ordentligt. Jag fick erbjudandet i en tid då jag var ganska less på att jobba här. Då mådde jag ganska dåligt och var trött på grund av arbetstiderna och kände att jag hade kört fast lite och gjort samma sak väldigt länge, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Vidare menar Henrik att de obekväma arbetstiderna slet på honom. Väckarklockan ringde runt tre på natten fyra dagar i veckan, efter jobbet stod hämta barn och aktiviter på schemat.

– Jag hade inte riktigt samma glöd som jag hade tidigare och funderade på om jag skulle säga upp mig och göra något helt annat. Men det kanske var lite av en begynnande ålderskris.

TV4-profilen om spänningen med Efter fem

När han i stället började med Efter fem fick han en välbehövlig nytändning, och i dag stormtrivs han på jobbet.

– Varje dag är sjukt intensiv. När man kommer in på morgonen har man ingen aning om hur dagen ska sluta. Det finns en hel del planerat, men vi slänger om, kastar in och kastar ut hela tiden vilket ofta också sker under själva sändningen. Ibland kan det nästan vara enklare med de röjiga sändningarna när det händer riktigt mycket, för då släpper vi manuset och bara kör.

Foto: Instagram / Efter fem

Annons