Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter hetsiga debatten – Emilio Ingrossos oväntade stöd till partiledaren

20 aug, 2022, 10:00 
AvSimon Holm Stålhand

Emilio Ingrosso visar sitt stöd.

Annons
Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/SchollinBrand logo
Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/Schollin

Det är som bekant valår i år och den 11 september avgörs det vilka som ska styra Sverige. Partiledardebatterna duggar tätt och när det var dags för Aftonbladets debatt tidigare i veckan så uppstod en konflikt. Eller som debattledaren, Robert Aschberg hade beskrivit det; Bjäbb.

Det var Kristdemokraternas partiledare, Ebba Busch som ifrågasatte Robert Aschberg då hon ansåg att det var sneddelat av repliker. Ebba Busch menade på att Miljöpartiets språkrör, Märta Stenevi inte fick lika många chanser att replikera. Då bröt ett ordkrig ut.

– Nu ska jag ställa en fråga till Annie Lööf, bjäbba inte, sa Robert Aschberg.

– Jag är inte rädd för karlar som blir arga. Jag tycker det är rimligt att alla behandlas lika under en valdebatt, fortsatte Ebba Busch.

– Det är jag som leder debatten. Villkoren var klara från början. Bjäbba inte nu, svarade Aschberg.

Emilio Ingrossos stöd till Ebba Busch

Under onsdagen, dagen efter partiledardebatten så uppmärksammade Ebba Busch situationen via sin Instagram. Hon publicerade ett klipp på ordväxlingen och skrev en text till bilden.

Annons

”... ett stort personligt ansvar som makthavare och offentlig person att markera att tiden då man kunde få kvinnor tysta genom aggressivitet, nedlåtande och förminskade kommentarer måste vara förbi.”

”Så när denna förlegade syn på kvinnor visar sitt fula tryne. Då håller vi inte tyst. Då höjer vi rösten. Ingen ska behöva acceptera att bemöta respektlöshet. De som ser intervjuer och debatter ska kunna se att det gamla är förbi när man kunde komma undan med nedlåtande dravel.”

Kommentarsfältet fylldes snabbt av följare som stöttade partiledaren. En av de som reagerade starkt var Emilio Ingrosso, 57.

"Jag hade lämnat debatten. Vilken översittare", skriver den kända profilen i kommentarsfältet.

Annons