Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter jobbiga skilsmässan – nu syns Ebba Busch och ex-maken Niklas Thor ihop igen

21 aug, 2022, 22:00 
Indra Nordemar

Ebba Busch och Niklas Thor visar upp sig tillsammans igen.

Annons
Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!

De senaste åren har Kristdemokrat-ledaren Ebba Busch haft fullt upp. Samtidigt som hon axlar partiledarrollen axlar hon även rollen som ensamstående mamma, på deltid. Ja, hon och exmaken tillika före detta fotbollsproffset Niklas Thor gick skilda vägar i slutet av 2019.

Men nu syns de ihop igen.

Ebba Busch och Niklas Thor dyker upp ihop efter uppbrottet

Tidigare i år meddelade TV4 att långköraren Malou efter tio läggs ner efter hela 16 år och 32 säsonger.

Det var Malou von Sivers egna beslut då hon fick ett erbjudande hon inte kunde tacka nej till – ett helt nytt Malou möter.

Programmet hade premiär på måndagen och i säsongens första avsnitt gästas programledaren av Ebba Busch – och även Niklas Thor.

Ebba och Niklas har sedan skilsmässan haft en fortsatt nära relation då de har barnen Birger och Elise ihop, men sedan relationen tog slut har de legat lågt, tills nu.

Ebba och Niklas första intervju efter skilsmässan. Skärmdump Malou möter / TV4.

I Malou möter gör de sin första gemensamma intervju som exmakar, där de bland annat öppnar upp sig om det tuffa beslut att skilja sig, men också om en minst sagt traumatisk dag som kom att förändra deras liv.

Annons

Traumat som förändrade exmakarnas liv

Det var bara någon månad efter att deras förstfödde Birger hade kommit till världen som Niklas plötsligt föll ihop.

– Jag gick och bar på Birger, och kände hur det ryckte i mitt ena ben. Det sista jag kommer i håg är att jag gav Ebba Birger. "Det är något som inte stämmer", sa jag och sen är det helt svart och jag vaknar upp på sjukhus, berättar Niklas.

Men Ebba minns den dagen som i går. Hon såg sin annars så hälsosamma make falla rakt ner i soffan, krampandes och skakandes.

– Du andades ju inte, så jag försökte göra hjärt- och lungräddning. Allt gick inom loppet av några sekunder. Från att du står upp, håller i barnet, till helt kritvit i ansiktet, fradga, blod, inte andas och så hela kroppen som bara pumpar, förklarar Ebba och fortsätter:

– Rent känslomässigt hinner jag tro att du dör.

Det visade sig senare att Niklas drabbats av epilepsi.

Trots att livet många gånger har försvårats på grund av diagnosen, mår han i dag lyckligtvis bra. Han stöttas av Ebba, så som han stöttar Ebba.

Foto: TT

Annons