Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter kritiken – då försvinner Lena PH från rutan

09 feb, 2021, 06:00 
lena philipsson melodifestivalen mello
Lena PH fick både ris och ros för sin insats i Mello.
Annons
Melodifestivalen: Här är startfältet i deltävling 1Brand logo
Melodifestivalen: Här är startfältet i deltävling 1

I år har SVT valt att ha flera olika programledare för Melodifestivalen och först ut var Lena Philipsson, 55, som ju själv är en veteran i sammanhanget.

Hon hyllades för sin insats där hon, som född på scenen, lotsade tittarna genom den specialproducerade första upplagan av årets tävling.

Efteråt hyllades hon sort i sociala medier,men det fanns också mer kritiska röster.

”Det stela Mello-manuset. Avsaknaden av personkemi programledare emellan. Lika starkt tecken på Mello som små tussilagos i diket är ett tecken på vår”, skriver bland annat en tittare i en kommentar på Facebook.

Danny Saucedo hoppade av

Från början var planen att Lena skulle ha artisten Danny Saucedo vid sin sida under kvällen, även han rutinerad med både flera deltaganden i tävlingen men även som programledare. Det blev det inget med.

lena philipsson christer björkman melodifestivalen
Lena Philipsson ledde Mellos första deltävling ihop med Christer Björkman.

– Det var nämligen så att jag och Danny skulle leda tillsammans, det var spikat och klart, men sedan skulle han plötsligt uppträda själv istället. Så då var han inte längre med som programledare, förklarade hon då.

Men Dannys tävlingssug smittade inte av sig på Lena.

– Nej, jag har inte haft sådana tankar alls faktiskt, utan det passade mig väldigt bra att Christer frågade mig om programlederiet. Så det är jag glad för. Det passade väldigt bra just nu att göra det eftersom jag behöver lite glitter och glamour.

Annons