Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter kronprinsessbröllopet – så ser Agnes Carlsson ut idag

24 nov, 2018, 17:00 
Ellen Myrgård Lindén
Efter vinsten i Idol och uppträdandet på Victorias och Daniels bröllop var Agnes Carlsson verkligen i ropet. Men sedan dess har det varit tyst om artisten. Nu är hon dock tillbaka i Sverige!
Annons

År 2010 fick den forna Idol-vinnaren Agnes Carlsson äran att sjunga på kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop. Tillsammans med artisten Björn Skifs framförde hon låten “When you tell the world you’re mine” inför en fullsatt Storkyrka. Låten blev en succé och låg sedan på Svensktoppen i 41 veckor. När bröllopsståhejet hade lagt sig ringde prins Daniel själv upp Agnes för att tacka men då blev det ett missförstånd. Agnes var nämligen sen till ett möte och trodde i all hast att det var en ljudtekniker som ringde. “Jag hoppas inte att han märkte något”, har hon sagt i efterhand.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men efter bröllopet och hennes medverkan i Så mycket bättre, år 2013, blev det tyst om Agnes. Några fler kungliga uppdrag har det inte blivit och hon har inte släppt ny musik sedan 2012. Detta beror på att Agnes istället har skapat sig en ny karriär som låtskrivare. Och det är inga dåliga namn hon har producerat texter till. De senaste åren har Agnes skrivit låtar åt artister som Madonna, David Guetta och Katy Perry. Någonting Hänt var först med att uppmärksamma.

Annons

Tillbaka i Sverige

Häromveckan fick vi dock se Agnes på svensk mark igen. Hon och pojkvännen Vincent Pontare, son till Roger Pontare, dök nämligen upp på Musikförläggarnas pris. Och de såg lyckligare ut än någonsin! Paret förlovade sig för flera år sedan men än så länge verkar de inte ha dragit igång bröllopsplaneringen.

Agnes Carlsson Vincent Pontare
Agnes Carlsson med pojkvännen Vincent Pontare på Musikförläggarnas pris.

Agnes kommer från Vänersborg och blev känd genom sin medverkan, och seger, i Idol 2005. Efter det fick hon släppa debutsingeln “Right Here, Right Now”. Singeln sålde platina och den kom även etta på både Trackslistan och Svensktoppen. Albumet Agnes spelades in på två veckor. Agnes påbörjade sin internationella karriär under 2009 med sin singel “Release Me”, som har sålt i över 900 000 exemplar i hela världen.

Foto: IBL

Annons