Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter livet som statsminister: Det här är Stefan Löfvens nya jobb

08 jun, 2022, 14:00 

Det var inte illa!

Annons
Stefan Löfvens intima avslöjande – hustrun Ulla säger ifrån: ”Väldigt detaljerat...”Brand logo
Stefan Löfvens intima avslöjande – hustrun Ulla säger ifrån: ”Väldigt detaljerat...”

Imorse gjorde ett bekant ansikte Jenny Alversjö och Anders Pihlblad sällskap i Nyhetsmorgon-studion, men av en helt ny anledning. Det var vår förra statsminister Stefan Löfven!

Men han var inte där i egenskap av politiker, utan berättade om sitt nya spännande jobb. Ja, vad gör egentligen en före detta statsminister om dagarna?

Berättar om ABBA-showen

Det är inte första gången Stefan Löfven besöker Nyhetsmorgon, men för första gången inte i egenskap av högt uppsatt politiker.

Jenny Alversjö passar på att fråga hur tankarna går kring återvändandet.

Hur känns det att sitta här i en helt annan position? frågar Jenny.

– Det känns bra, det var ett tag sen, men jag känner igen mig, svarar Stefan.

– Har du saknat oss? skojar Jenny Alversjö tillbaka.

– Lite, men det har varit för det mesta lugnt och skönt, svarar Löfven som inte verkar haft bråttom tillbaka till rutan.

Anders Pihlblad passar också på att ställa lite mer avslappnade frågor till Stefan, nu när möjligheten finns. Han frågar om ABBA-premiären, showen Voyage som hade premiär i London där både Löfven och Pihlblad var på plats.

Annons

– Det var en fantastisk upplevelse. Det var ju musikhistoria! Att få höra det där soundet igen och se hur många människor som blir glada och lyckliga av att höra ABBA igen är fantastiskt, berättar Stefan Löfven.

Löfven som vi är vana att se honom, här på en pressträff efter att han lämnat in sin avskedsansökan.

Nya tjänsten

Men han var ju inte där för att småprata om Nyhetsmorgon och ABBA. Stefan Löfven har nämligen fått ett nytt jobb, och det är inte vilket jobb som helst!

Som avgången statsminister kan man tänka sig att det är många arbetsplatser som vill ha honom som kollega, men lotten föll på forskningsinstitutet SIPRI, Stockholms internationella fredsforskningsinstitut.

Det är ett oberoende forskningsinstitut som bildades i mitten på 60-talet, och Stefan Löfven är ny ordförande i styrelsen, utsedd av regeringen.

– Vi arbetar med forskning om fredsfrågor, om militär upprustning, om kärnvapen och vapenhandel för att kunna bygga på fakta, berättar Löfven.

– Vi måste tänka fred nu, vi ska prata fred, vi ska agera för fred, avslutar Löfven.

Ett viktigt ämne, och vi önskar Stefan Löfven all lycka till på det nya jobbet!

Stefan Löfven med ny titel – men samma goda humör!

Foto: TT/TV4

Annons