Efter nya avslöjanden: Nu lämnar hustrun Weinstein

Karriären är över.

Nu har även hustrun, modedesignern Georgina Chapman, som står bakom festblåseexperten Marchesa, lämnat honom. Hon säger själv i ett uttalande:

– Mitt hjärta lider för de kvinnor som har drabbats på grund av dessa oförlåtliga gärningar. Jag har därför valt att lämna min man.

Harvey Weinsteins karriär i Hollywood verkar vara över. Som ni tidigare kunnat läsa här på sajten så har den mycket mäktige filmproducenten antastat ett flertal kända kvinnor i branschen. Inte ens hans dotter Remy, 22, som han fått i det tidigare äktenskapet med hustrun Eve Chilton, verkar uppskatta pappas sätt att vara. Polis tillkallades nyligen till Remys hem efter ett bråk dem emellan.

Harvey har länge ansetts vara en av USA:s mäktigaste producenter och även om många tidigare vittnat om hans beteende, så har det inte varit någon som offentligt vågat berätta om det i pressen förrän nu. Och det verkar som en fullkomlig flod av anklagelser som kommer fram i ljuset. Senast i raden av superstjärnor som talar ut är skådespelerskan Cara Delevingne som menar att han bland annat försökt kyssa henne.

Harvey säger att han nu ska skriva in sig på rehab för att komma över sitt sexmissbruk, som han själv kallar det. Många fruktar nu att Harvey inte kommer klara fallet från toppen, dottern Remy är rädd att han kommer ta sitt liv.

Foto: IBL