Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter romansryktena med Ebba Busch – nya orden om KD-ledaren får Markoolio att rasa

13 sep, 2022, 05:00 
Indra Nordemar

Markoolio vägrade gå med på de elaka orden om Ebba Busch.

Annons
TV: Hör mammans chockerande avslöjande om MarkoolioBrand logo
TV: Hör mammans chockerande avslöjande om Markoolio

Det har längre florerat rykten om en romans mellan Kristdemokrat-ledaren Ebba Busch och artisten Markoolio.

När Ebba gick ut med att hon och exmaken tillika före detta fotbollsspelaren Niklas Thor skiljer sig, ringde telefonen non stop. Ja medierna ville framför allt ha svar på en specifik fråga.

– Jag fick läsa i tidningen att jag var tillsammans med Markoolio. Ja, honom träffade jag någon gång för tio år sedan, men har inte sett sedan dess, har hon tidigare sagt till Svensk Dam.

Men trots hennes ord har ryktet aldrig riktigt lagts på is. Och nu kommer det upp till ytan igen då Markoolio öppet försvarar KD-Ebba.

Hårda orden mot Ebba Busch på scen

Poddprofilerna Edvin Törnblom och Johanns Nordström driver en av Sveriges största podcasts "Ursäkta", och de har under helgen haft en så kallad livepodd, tre kvällar i rad, i ett utsålt Avicii arena.

Annons

Och duon valde då att djärvt skicka ut ett politiskt budskap till tonerna av av Markoolios låt Millenium 2.

”Åh, Ebba Busch Thor, du är så blå. Farlig för Sverige nu som då. Ebba Busch Thor, dags att avgå. Åh, Ebba Busch Thor, statuskåt, du blir säkert glad av denna låt. Ebba Busch Thor, tack varsågod, förlåt”, sjöng det bland andra hårda ord.

Markoolio ilska – försvarar KD-ledaren

Men Markoolio håller inte med – faktum är att duon inte ens hade tillåtelse att använda hans melodi.

– Självklart tackade jag nej, för jag tycker att den var alldeles för grov. Jag tyckte inte att det var roligt, jag drog inte på mungiporna, berättar han i radioprogrammet Rix Morronzoo.

– Jag sa nej via förlaget, men de har ändå kört på.

Johanna och Edvin skulle därmed kunna bli skyldiga att betala Markoolio pengar för "intrång på musiken". Men artisten har inte bestämt huruvida han ska gå vidare med ärendet eller inte.

– Men jag tycker ändå, vafan.. Jag sa ju nej. Jag vill inte att min låt ska ha en sån text. Det var trist. Jag är lite upprörd. Så nu ska vi se vad som händer, säger han.

Foto: TT

Annons