Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter skilsmässorna – Lena Philipsons ex-man Per Holknekt har fattat ett radikalt beslut

20 sep, 2023, 12:30 
AvGabriella Hall
Per Holknekt.

Stor förändring för Per Holknekt som fått nog.

Annons

Per Holknekt är mannen bakom klädmärkena Svea och Odd Molly, tidigare skateboardproffs i USA, föreläsare och näringslivsprofil. Men han har också gjort sig uppmärksammad för sitt privatliv. Före detta spelmissbrukare, alkohol problematik, otrogen mot hans andra och dåvarande hustru Lena Philipson, rehabiliterad efter en svår ryggoperation och gift och frånskild för en tredje gång.

Lena Ph om männen: ”En strid ström”Brand logo
Lena Ph om männen: ”En strid ström”

Per Holknekt bygger hus

Efter ett fartfyllt liv söker han stillhet. Holknekt han fått nog av storstan och lyssnar nu till sin längtan efter att återvända hem. Tillbaka till rötterna i Dalarna och uppfylla sin dröm om att bygga hus.

– Jag har levt ett väldigt aktivt liv. Sedan när man blir till åren, då tappar man lite tempo. Behovet av storstad är nästan obefintligt för mig i dag, säger han till Mora Tidning.

Annons

Huset ska byggas på betesmarken som både hans pappa och farfar ägt och snart tas de första spadtaget. Planerna är stora och redan under byggtiden kommer Holknekt hålla hus i Mora. Men till en början blir det att pendla då hans yngsta dotter och senaste hustru bor i Stockholm.

Per Holknekt.
Per framför staden han fått nog av.

Drömmen Per Holknekt haft går i uppfyllelse

När huset står färdigt, vilket är nästa sommar om allt går enligt plan, ser Holknekt fram emot att spendera tid där tillsammans med sina två döttrar. Lära dem navigera i naturen som kan känner från sin barndom och såklart vara hemma i huset som ska rymma mycket.

– Exteriört är det rätt så ordinärt, med grått trä som en sliten gammal lada som ska hedra bygden och inte ta för sig för mycket. När man kommer in däremot så är det inomhus som huset överraskar, säger Holknekt.

Men mer än så vill han inte berätta. Förutom att ytorna ska vara öppna och luftiga och att han vill bidra med ett vackert tillskott i byn. Tanken är nämligen att bygget ska visas på tv och sändas i september nästa år.

Samtidigt som det ska användas för att ordna olika event ska det i sinom tid bli Holknekts hem på heltid.

– Jag är så innerligt glad för detta. Det är bland det bästa som hänt mig, säger han till Mora Tidning.

Foto: TT

Annons