Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter SVT:s senaste besked om David Batra – nu bekräftas ny julvärd

24 nov, 2023, 09:20 
David Batra och SVT

Efter SVT:s senaste besked om David Batra har det nu presenterats nya julvärdar.

Annons

Att vara julvärd är ett av det svenska nöjeslivets mest ärofyllda uppdrag. Nyligen meddelade SVT att man har valt komikern David Batra som svenska folkets sällskap under julafton.

Men det är inte en uppgift han kommer att sköta ensam, avslöjas det nu!

David Batra om hemliga spelet bakom kulisserna med SVT: ”Blev orolig”Brand logo
David Batra om hemliga spelet bakom kulisserna med SVT: ”Blev orolig”

Nya julvärdar presenterade – efter beskedet om David Batra

Mix Megapol kommer nämligen att köra en egen julsändning på julafton. Då ska julvärdarna Per Andersson och Måns Zelmerlöw guida lyssnarna genom högtiden.

Per Andersson och Måns Zelmerlöw
Per Andersson och Måns Zelmerlöw blir julvärdar för Mix Megapol.

– Det är tydligt att svenskarna är galna i julmusik. Vi ser varje december en stor ökning i lyssnandet och de senaste tio åren har december i regel varit vår bästa månad. Med Per och Måns som julvärdar så har vi allt för att lyssnarna ska kunna komma i den perfekta julstämningen, säger Mathias Nilsson-Lugoboni, Head of Music på Bauer Media.

Annons

Det blir alltså en konkurrenssituation mellan å ena sidan David Batra, å andra sidan Per Andersson och Måns Zelmerlöw.

SVT:s nya besked om David Batra

David har inte velat avslöja innehållet i sin julprogram ännu, men han har tryckt på att det kommer att bli ett ganska traditionellt firande. Vi kan alltså inte vänta oss något alltför utflippat, trots att David har sina rötter i komiken.

– Det känns både lustfyllt och lite pirrigt att få hedersuppdraget att vara svenska folkets kompis på självaste julafton. Jag har tillbringat en stor del av mitt liv på stå-upp scenen och nu får jag äntligen gå upp på julens största scen och sitta ner hela kvällen, sa David när han presenterades som julvärd.

– David Batra älskas av publiken både för sin humor och sin förmåga att lära oss nya saker. Han står för modern folkbildning när den är som allra roligast. David må vara världens sämsta indier men han kommer att bli en fantastisk julvärd, sa SVT:s programdirektör Eva Beckman under samma presentation.

Annons