Efter tystnaden – Christer Björkman lämnar Sverige

28 jan, 2022, 05:01 
Efter den mystiska tystnaden gav Christer Björkman ett stort besked.
Annons
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

2021 gjorde Christer Björkman, 64, sin sista Melodifestival, efter 20 år. Sedan dess har det varit ovanligt tyst från tv-profilen.

Anledningen till avhoppet var att Christer helt enkelt valde att packa sina väskor, för att bege sig mot varmare breddgrader.

Under våren stod det nämligen klart att schlagerikonen skulle bege sig till USA, för ett nytt och spännande uppdrag.

Efter tystnaden – Christer Björkmans nya storsatsning i USA

Nu står det klart att Christers dröm har gått i uppfyllelse. Han kommer vara en av producenterna för en ny amerikansk motsvarighet av Melodifestivalen och Eurovision Song Contest!

Enligt Aftonbladet kommer den nya storsatsningen ha premiär i mars och gå ut på att totalt 56 tävlande akter från olika delstater tävlar mot varandra med nyskrivna låtar.

Annons

Nu står det även klart att programmet kommer sändas i SVT.

”Nu kan vi bekräfta att SVT kommer att sända storsatsningen American song contest och vi är verkligen glada för det. I en splittrad värld känns Eurovisions budskap att ena människor med hjälp av musik som viktigare än någonsin”, skriver Mikael Österby, ansvarig utgivare på SVT Programinköp, i en kommentar till Göteborgs-Posten.

Christer Björkmans ord om att flytta ifrån maken: "Inte främmande"

I en intervju med Expressen i februari 2021 berättade Christer att både han och maken Martin Kagemark letade boende i Los Angeles. Men han förklarade även att maken till en början kommer pendla mellan Sverige och USA.

– Han är väldigt sin egen så han packar inte bara en väska för att åka med. Han pluggar på högskolan till socialpedagog och praktiserar just nu på en skola och är erbjuden anställning, sa Christer då.

– Men vi är inte så främmande för det. Under våra 23 år har han spelat musikal och varit överallt. Vi har varit ifrån varandra hela säsonger förut. Det där är inget nytt för oss. Det är bara att det blir lite längre att resa för att träffas.

Annons

En blandning av Melodifestivalen och Eurovision

Programmet kommer sändas i åtta veckor och beskrivs som en blandning mellan Eurovision Song Contest och Melodifestivalen. Det kommer, med andra ord, kännas mycket bekant för svenska tittare.

American Song Contest kommer sändas på måndagar i USA, men det är ännu oklart om det kommer att direktsändas mitt i natten i SVT (på grund av tidsskillnaden), eller sändas i efterhand.

Programmet har premiär måndag 21 mars, enligt Aftonbladet.

Annons