Efter vräkningen – påhoppen på Malin Berghagen

Efter vräkningen - påhoppen på Malin Berghagen
Malin Berghagen blev nyligen vräkt från den våning som Lill-Babs länge bodde i, och i dagarna skrev hon om sorgen och lägenheten i ett känslosamt inlägg på Instagram. Nu möts hon av påhopp av sina följare.
Annons

Igår kunde vi rapportera att Malin Berghagen vräks från den hyreslägenhet på Östermalm i Stockholm som var Lill-Babs hem i många år.

Enligt tidningen Hem & Hyra har Hyresvärden FPK, Försäkringsbranschens Pensionskassa, sagt upp kontraktet trots att dödsboet, genom Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson, förklarat att flera av barnen och barnbarnen bodde tillsammans med Lill-Babs i våningen.

Annons
Annons

Malin Berghagen ska ha bott i Östermalmsvåningen med sin son sedan hösten 2017, då de lämnade Mallorca efter att ha bott där i fem år. Planen var att hon skulle bo tillsammans med sin mamma, så att hon inte skulle behöva bo på ett äldreboende. Lill-Babs gick dock bort innan det hann bli ett “varaktigt samboende”, vilket är vad som krävs för att kunna få ta över ett kontrakt.

Påhoppad på Instagram

Saken ska nu prövas i Hyresnämnden, och på sitt populära Instagram-konto skriver Berghagen om sorgen och lägenheten.

Annons

”Hyresvärden sa nej till att jag skulle få ta över mammas lägenhet. Nu är ärendet hos hyresnämnden sedan 1 1/2 år. Konstigt att inte en anhörig får ta över ett hyreskontrakt trots att resten av familjen sagt ok. Det handlar ju inte bara om en lägenhet. Det handlar om en plats nära en anhörig som nu inte längre finns kvar. Det borde prioriteras för alla i liknande situation. Det är jobbigt nog med sorgen.”

Berghagen möts dock inte av så mycket stöttade ord bland sina följare, utan får tvärtom utstå en hel del påhopp och negativa kommentarer.

“För att ta över ett hyreskontrakt ska man leva tillsammans i 4 år minst. Gäller alla så är det bara acceptera. Känns lite här att man vill rida på kändisskapet”, som en följare kommenterade.

Ger svar på tal

Malin publicerade i sin tur ett långt svar på kommentaren:

“lägg av…. Känns som du vill trycka till mig för att jag är känd. Jag har inte tillåtelse att varken vara ledsen eller klaga. Lagen gäller alla. Även kända och okända och jag tycker den suger oavsett. Ja jag är känd, men har den som är okända människor som varje dag vill prata om din mammas bortgång ? Får den som är okänd acceptera att din sorg ska delas med ett helt land och alla vill prata om den? Det finns fördelar och baksidor av allt”, skriver hon och fortsätter:

“Tänk om någon var i min situation med en mamma som gått bort och inte har ett lyckligt liv för övrigt och då får släppa det hemmet. Det vore skit. Så det gäller inte bara mig. Jag är ok. Det är värre för andra i liknande situation. Se dig inte blind på mitt kändisskap. Det gäller alla i samma situation och då suger lagen. Tycker jag iallafall.”

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Efter vräkningen – påhoppen på Malin Berghagen”

 1. ellinor blomquist skriver: 5 december, 2019

  Jag tycker det är väl mycket gnäll från Malin nu!
  Regelverket är mycket tydligt-och det gäller alla-även kändisbarnen!
  Jag tycker hyresvärden agerar korrekt som ej böjer sig för kändisar!

  Dessutom har Malin en bostad i Järvsö så hemlös är hon inte.
  malin kan knappast tycka synd om sig själv, både Malin och andra kändisbarn har fått mycket till skänks pg sitt kändisskap.


 2. Carina skriver: 5 december, 2019

  Jag tycker visst att man kan ta över en lägenhet efter sin förälder. Jag köpte min pappas lägenhet då han dog. I den stora sorgen var det en tröst att kunna bo där han bott.
  Kan förstå att det i bostadsbristens Sverige kan sticka i ögonen på folk..då det är kö till bostäder.
  Jag bor i en mindre stad bostadsbristen är lika stor här som i resten av landet.

  Bostadssitustionen är horribel..vuxna barn kan inte flytta hemifrån och ingen som inte har pengar har råd med att flytta för hyrorna är än mer horribla.

  Något är galet i Sverige. Klyftorna ökar och fler och fler kommer tvingas till utanförskap.
  Det spårar ut.

  Hoppas det löser sig för Malin och hennes familj.


 3. Nora skriver: 5 december, 2019

  Jag hoppas och önskar av hela mitt hjärta att det vill gå Malins väg i hyresnämnden..att hon får bo kvar i lägenheten efter sin mamma!


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Laddar