Efter vräkningen - påhoppen på Malin Berghagen

Malin Berghagen blev nyligen vräkt från den våning som Lill-Babs länge bodde i, och i dagarna skrev hon om sorgen och lägenheten i ett känslosamt inlägg på Instagram. Nu möts hon av påhopp av sina följare.

Igår kunde vi rapportera att Malin Berghagen vräks från den hyreslägenhet på Östermalm i Stockholm som var Lill-Babs hem i många år.

Enligt tidningen Hem & Hyra har Hyresvärden FPK, Försäkringsbranschens Pensionskassa, sagt upp kontraktet trots att dödsboet, genom Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson, förklarat att flera av barnen och barnbarnen bodde tillsammans med Lill-Babs i våningen.

Malin Berghagen ska ha bott i Östermalmsvåningen med sin son sedan hösten 2017, då de lämnade Mallorca efter att ha bott där i fem år. Planen var att hon skulle bo tillsammans med sin mamma, så att hon inte skulle behöva bo på ett äldreboende. Lill-Babs gick dock bort innan det hann bli ett “varaktigt samboende”, vilket är vad som krävs för att kunna få ta över ett kontrakt.

Påhoppad på Instagram

Saken ska nu prövas i Hyresnämnden, och på sitt populära Instagram-konto skriver Berghagen om sorgen och lägenheten.

”Hyresvärden sa nej till att jag skulle få ta över mammas lägenhet. Nu är ärendet hos hyresnämnden sedan 1 1/2 år. Konstigt att inte en anhörig får ta över ett hyreskontrakt trots att resten av familjen sagt ok. Det handlar ju inte bara om en lägenhet. Det handlar om en plats nära en anhörig som nu inte längre finns kvar. Det borde prioriteras för alla i liknande situation. Det är jobbigt nog med sorgen.”

Berghagen möts dock inte av så mycket stöttade ord bland sina följare, utan får tvärtom utstå en hel del påhopp och negativa kommentarer.

“För att ta över ett hyreskontrakt ska man leva tillsammans i 4 år minst. Gäller alla så är det bara acceptera. Känns lite här att man vill rida på kändisskapet”, som en följare kommenterade.

Ger svar på tal

Malin publicerade i sin tur ett långt svar på kommentaren:

“lägg av…. Känns som du vill trycka till mig för att jag är känd. Jag har inte tillåtelse att varken vara ledsen eller klaga. Lagen gäller alla. Även kända och okända och jag tycker den suger oavsett. Ja jag är känd, men har den som är okända människor som varje dag vill prata om din mammas bortgång ? Får den som är okänd acceptera att din sorg ska delas med ett helt land och alla vill prata om den? Det finns fördelar och baksidor av allt”, skriver hon och fortsätter:

“Tänk om någon var i min situation med en mamma som gått bort och inte har ett lyckligt liv för övrigt och då får släppa det hemmet. Det vore skit. Så det gäller inte bara mig. Jag är ok. Det är värre för andra i liknande situation. Se dig inte blind på mitt kändisskap. Det gäller alla i samma situation och då suger lagen. Tycker jag iallafall.”

Foto: TT