Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elin Härkönen bryter ihop inför alla – berättar fruktansvärd hemlighet

21 jan, 2021, 17:00 
Elin Härkönen bryter ihop och kan inte fortsätta. Sedan kommer en tragisk hemlighet fram.
Annons
Hör Elin berätta om nära döden-upplevelsenBrand logo
Hör Elin berätta om nära döden-upplevelsen

Elin Härkönen och hennes relation med Paolo Roberto blev plötsligt ett av Sveriges mest omdiskuterade kärleksförhållanden.

Elins ex-pojkvän är numera en utskälld och enormt ifrågasatt man. Allt sedan den där natten då han greps av polisen under en razzia och därefter själv gick ut i TV4 och erkände att han köpt sex.

Elin Härkönen om Elitstyrkans hemligheter Sverige

Nu har Elin gått vidare med livet – men hon gör det inte lätt för sig. Elin är en av deltagarna i det nya tv-programmet "Elitstyrkans hemligheter Sverige". Där ska hon få testa på fysiska och psykiska utmaningar som ingår i träningsprogrammet för elitsoldater.

– Jag vet att oavsett vilken motgång som kommer i min väg så är den inget hinder. Jag har varit igenom så mycket jobbigt, läskigt och obehagligt. Jag vet att det inte är så mycket som skrämmer mig, säger Elin i programmet.

Premiären av Elitstyrkans hemligheter Sverige sänds söndagen den 24 januari klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

Annons

I första avsnittet, som Svensk Dam har fått se på förhand, råkar Elin ut för något som pressar henne till obehagets gräns. Under en dykövning får hon plötsligt en mental låsning och kan inte slutföra uppgiften. Hon blir märkbart skärrad och tvingas avbryta.

– Jag funderar mycket på vad jag är rädd för. Jag är inte rädd för så mycket. Men jag har alltid haft lite fobi för vatten, säger Elin.

Berättar om hemska barndomsminnet

Senare i programmet tar instruktörerna in Elin i ett "förhörsrum" och frågar ut henne. Varför hade hon så svårt för vattenövningen? Då kommer den tragiska sanningen fram. Elin bär på ett barndomstrauma som fortfarande spökar för henne.

– Jag höll på att drunkna när jag var liten. Det sitter kvar. Jag var ute och lekte med min syster och några kompisar. Jag hamnade i en ström och åkte med under isen och kom inte upp. Men i sista stund blev jag uppdragen av mina vänners pappa, som sett alltihop, säger Elin.

Annons