Elin Härkönen måste söka hjälp - efter hemska upptäckten med Paolo

Elin Härkönens, 25, och Paolo Robertos, 51, relation fick ett abrupt slut när Paolo Roberto plötsligt greps för sexköp. Nu väljer Elin Härkönen att berätta om chocken som infann sig efter upptäckten.

I podcasten Assefa Schlingmann berättar Elin Härkönen att hon i början hade svårt att sova och minnet kring veckorna precis efter är diffust.

– Det är fortfarande så tätt inpå, så det är ett sådant diffust minne. Jag tror att jag gick ut och sprang, grät och skrek. Bara lät känslorna komma, men det som är farligt är att fastna i sina känslor. Låt dig känna en viss tid. Ställ klockan på en tid, jag brukar sätta ungefär 5-10 minuter. Okej nu får du känna vad du vill, säger Elin i podcasten.

Några månader innan händelsen med Paolo förlorade Elin sin pappa, och hon berättar i podcasten att den sorgen fortfarande tar överhanden.

– Värre saker har hänt, hur sjukt det än låter. Jag förlorade till exempel min pappa för några månader sedan och bär fortfarande på den sorgen och bearbetar det. Och så händer det här. Då måste jag stanna upp, ta hand om mig själv och inte rasa igen, säger hon.

Elin Härkönen försöker vara positiv

Men trots alla påhopp från människor på sociala medier och alla skriverier, så försöker Elin att se situationen så positivt som möjligt.

– Det kom som en blixt från klar himmel. Det är en chock. Det kändes ju såklart nattsvart igen först. De första timmarna sov man inte, man försökte bara förstå. Jag hade kunnat bli superarg och skrika och gråta, men vad hjälper det? Jag försökte tänka hur jag kan hantera situationen, säger hon.

Paolo Roberto och Elin Härkönen

Paolo Roberto och Elin Härkönen tipsade om bra hemmaövningar med tanke på Corona, innan allt rasade.

När Elin får frågan vad hon ska göra i sommar av entreprenören Lili Assefa och författaren Per Schlingmann, som har podcasten Assefa Schlingmann, svarar hon att hon får professionell hjälp.

– Jag kommer ta tid för mig själv i sommar och landa i det som har hänt. Reflektera och känna. Jag får professionell hjälp med det. Psykisk ohälsa är så tabubelagt. Varför inte gå att prata med någon för att bli en bättre människa? Alla borde göra det, avslutar hon.