Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elin Härkönens förklaring efter brytningen med Paolo Roberto: ”Min största svaghet”

18 jul, 2021, 18:42 

Elin Härkönen berättar varför hon fortsätter – trots smärtan.

Annons
Paolo Roberto gripen för sexköp – detta har hänt!Brand logo
Paolo Roberto gripen för sexköp – detta har hänt!

Elin Härkönen valde att göra slut med Paolo Roberto när han greps för att ha köpt sex. Men vänskapen överlevde – fram till dess att Paolo gästade podcasten Sista måltiden tidigare under våren.

Där gick Paolo till motattack på sina kritiker och hävdade att "feminismen är det skadligaste som hänt jämställdheten".

Det gjorde att Elin fick nog. I ett öppet och ärligt inlägg på Instagram berättade hon att hon har brutit helt med Paolo efter hans uttalanden.

"Jag har inte kunnat ta in det eller inse att det faktiskt har hänt. Min enda förklaring är att jag hamnade i någon slags överlevnadsbubbla. För att ens orka ta mig upp på morgonen", skriver hon på Instagram.

"Slutligen vill jag säga att man ibland behöver klippa band för sitt eget välmående. Hur ont det än gör. Jag vägrar associera mig med människor som har en skadlig kvinnosyn och som vägrar lära sig av sina misstag".

Elin Härkönen om bakslaget: ”Vägrar acceptera”

Efter brytningen har hon fokuserat på träning, sitt företag och att må bra. Men senaste tiden har hon haft en svacka och i ännu ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram skriver hon om hur hon är van vid att trycka undan sin smärta.

Annons

”Mitt driv och pannben har gjort att jag blivit extremt bra på att stänga av signalerna för smärta, mest för att hantera vardagen men också för att jag vägrar acceptera att jag har begränsningar.” skriver hon.

”Som ni kanske vet har jag haft ett rejält bakslag senaste månaden (pga. kroppen inte ville lika mycket som huvudet) och jag har därför inte kunnat ha samma aktiva livsstil… inte heller kunnat dela träningsglädje och pepp med Er på samma sätt.” fortsätter Elin Härkönen.

Hon lyckas ändå avsluta inlägget i en positiv ton, med uppmaningen om att alla som läser ska lyssna på sin kropp och ta hand om sig ordentligt. En sån inspiration!

Annons