Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elin Nordegrens lyxliv – så spenderar hon miljonerna efter skilsmässan

22 feb, 2020, 08:00 
Elin Nordegren skilde sig från från Tiger Woods 2010.Nu, tio år senare, lever hon ett drömliv med sin yngre pojkvän.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 8?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 8?

Det var en scen som snappades upp av medier världen över. En vansinnig Elin Nordegren som jagade sin otrogne make Tiger Woods med en av hans egna golfklubbor, jagade honom längs infarten till deras hus och körde klubban genom vindrutan på hans bil.

Då, 2009, åtnjöt Elin hela världens sympatier. Alla tyckte synd om tvåbarnsmamman som plötsligt upptäckt att hennes idrottsgigant till man ägnat sig åt en rad utomäktenskapliga affärer.

Elin Nordegren blev sviken av Tiger Woods.
Elin Nordegren blev sviken av Tiger Woods.

Så lever Elin Nordegren

Elins lyxvilla i North Palm Beach.
Elins lyxvilla i North Palm Beach.

Elin fick dock något av en revansch vid skilsmässoförhandlingarna. Tiger hade inte insisterat på något äktenskapsförord – till Elins stora nytta. Enligt amerikanska medier tvingades Tiger betala ut sammanlagt 875 miljoner kronor till sin svikna hustru.

Annons

Hur spenderar Elin då sin stora förmögenhet? Delvis på bostäder. 2011 la hon 130 miljoner kronor på ett hus i Florida till sig själv och barnen Sam och Charlie.

Huset ligger på 2400 kvadratmeter, hade elva sovrum, femton badrum, en vinkällare, hemmabiograf, två kök och ett gym. Notan? 130 miljoner kronor.

Lyxhuset som inte går att sälja

Jordan Cameron, Elin Nordegrens pojkvän.
Jordan Cameron, Elin Nordegrens pojkvän.

Samma hus har Elin nu försökt sälja, förgäves. Hon la upp det på marknaden 2018, nyrenoverat, och ville ha 49,5 miljoner dollar. Intresset uteblev, och då valde Elin att kapa priset. Nu finns det tillgängligt för 44,5 miljoner dollar – alltså ungefär 432 miljoner kronor.

Annons

– I såna här megastora affärer brukar det ta månader innan man hittar en köpare. Med det där priset är det svårt att hitta försäljningar att jämföra med, och då är det en börda som ligger på mäklaren att hitta rätt köpare, har fastighetsjournalisten Luke Stangel sagt till Expressen. 

Nye pojkvännen: Jordan Cameron

Nu bor Elin kvar i huset tillsammans med sin nye livspartner, den före detta NFL-spelaren Jordan Cameron, 31. De fick sonen Filip i fjol, Elins tredje barn och Jordans andra. De syntes på bild ihop med nya barnet i oktober.

Man får intrycket av att Elin gått vidare från Tigers svek. Redan 2010, när hon gjorde en av sina mycket få intervjuer med pressen, bedyrade hon att hon skulle resa sig igen.

– Jag vet att jag måste kunna förlåta och acceptera det som hänt mig och vara lycklig i framtiden. Och jag vet att jag kommer att komma dit, till slut, sa hon då.

Foto: TT

Annons