Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Elisabet Höglunds tuffa ekonomiska tid – tvingas sälja huset

25 jun, 2022, 07:00 
AvSimon Holm Stålhand
Elisabet Höglund och maken Bosse Karlsson på gården i Älvhyttan utanför Örebro 2002. Foto: IBL Bildbyrå

Det blir högre priser för alla...

Annons
5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Elisabet Höglund är en välkänd person inom svensk media och har flera strängar på sin lyra. Hon är bland annat journalist, författare och programledare.

Hon är också husägare. Ja, flera hus faktiskt. Hon äger bland annat en lägenhet i Spanien som hon har ute till försäljning redan. Och nu är det huset i Tungelsta som ska säljas. På sin blogg berättar hon om den tuffa tiden när det kommer till det ekonomiska och varför hon har tagit det tråkiga beslutet att sälja sina bostäder.

– Men på samma sätt som när det gäller den spanska lägenheten så spelar ekonomin en avgörande roll även för beslutet att sälja fastigheten i Tungelsta. För två fattiga pensionärer som Bosse och mig går det inte att leva som förut. Det går inte att fortsätta att betala elräkningar på 12 000 kronor var tredje månad, att betala för sophämtning, att varje månad betala allt högre låneräntor, försäkringar och alla andra kostnader som en villaägare dras med, skriver hon och fortsätter:

Annons

– Inte minst de skenande elpriserna, den skenande inflationen och de skenande räntorna gör att man måste göra om sin ekonomiska livskalkyl. Inkomsterna blir inte högre. Det blir däremot utgifterna. I längden håller inte det.

Planen för nya boendet

Ja, det blir dyrare och dyrare för alla. Men Elisabet Höglund har en plan för vart hon ska fortsätta bo.

Elisabet Höglund
Elisabet Höglund.

– Det är denna nya ekonomiska kalkyl som jag nu håller på att göra och som har gjort att jag har kommit fram till detta tråkiga beslut. Vart ska vi då ta vägen om vi inte bor i Tungelsta längre? Jo, jag har ju ett ställe till, en jättemysig gård i Älvhyttan, i Nora kommun i Bergslagen. Den köpte jag 2002 för att ha som fritidshus. Det var när jag hade kommit tillbaka till Sverige efter att ha varit korrespondent i Bryssel sen 1996 som jag köpte gården.

Annons