Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elisabeth Höglunds skräckdygn – rånad i semesterparadiset: "Måste lappa ihop min själ"

11 maj, 2022, 20:00 
AvSimon Holm Stålhand
Elisabet Höglund
Elisabet Höglund blev rånad på den populära semesterorten.

Elisabet Höglunds skräckdygn på den populära semesterorten.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Elisabet Höglund är en välkänd person inom svensk media och har flera strängar på sin lyra. Hon är bland annat journalist, författare och programledare.

Men nu har hon råkat ut för något hemskt. På sin blogg beskriver hon den dramatiska händelsen.

Elisabet Höglund
Elisabet Höglund hade ett mardrömsdygn i Spanien.

Under början av maj var hon på solsemester i Estepona, Spanien där hon har en lägenhet. Och det var när hon skulle hälsa på några svenska vänner som dramat utspelade sig.

När Elisabet och hennes vän skulle besöka vännerna för en middag så dök en mystisk man upp, precis när de klivit ur bilen. Mannen började ställa en massa osammanhängande frågor till Elisabet och fick Elisabet att kliva några meter från sin bil.

Sedan gick allt väldigt fort.

Elisabet rånades på tillhörigheter

Elisabet uppfattade att ytterligare en man närmat sig bilen. Efter en stund lyckades hon få bort männen men det var i den stunden som hon insåg: männen hade lurat henne och sedan stulit hennes tillhörigheter ur bilen.

Annons

Elisabets handväska blev stulen där det låg flera viktiga tillhörigheter. Bland annat pass, bankomatkort och nycklar. Händelsen polisanmäldes genast.

Personrånet tog hårt på Elisabet.

"Under de kommande dagarna återstår ett tungt arbete för mig att lappa ihop de nya såren i min själ och dessutom se till att vi kan resa hem på ett säkert sätt", skriver hon på sin blogg.

Nu varnar hon andra

Hon passade även på att varna andra – samtidigt som hon hoppas på att hon lärt sig något av den dramatiska händelsen.

"Det för otur med sig att vistas i Spanien. Men förhoppningsvis lär jag mig något av detta, t ex att man inte ska lägga alla ägg i en korg, det vill säga inte förvara pass, plånbok, körkort, nycklar, mobiltelefoner och datorer i en och samma handväska", skriver hon.

Det var inte första gången som Elisabet blivit rånad i Spanien. Hon blev även utsatt för flera år sedan. Någon hade då slagit in rutan på bilen och stulit hennes saker.

"Den fick rånet ännu fler negativa konsekvenser för mig eftersom jag även hade min dator förvarad i handväskan plus nycklarna till den spanska lägenheten samt pass, mobiltelefon, nycklar till huset i Tungelsta med mera. Däremot blev jag inte bestulen på några pengar eller kreditkort eftersom jag hade plånboken med mig inne i matbutiken".

Annons