Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Elisabeth Tarras-Wahlbergs nya liv efter åren med Victoria

elisabeth tarras-wahlberg

Elisabeth Tarras-Wahlberg var i många år ansiktet utåt för Sveriges mest påpassade familj. Men i dag ser hennes liv helt annorlunda ut.
I 32 år var Elisabeth Tarras-Wahlberg, 69, anställd vid hovet. Hon klev in på slottet år 1976, som pressassistent, År 1995 blev hon informationschef och mellan år 2004 och 2005 var hon kronprinsessan Victorias hovmarskalk och mentor.
Men hur har hennes liv sett ut efter att hon slutade att jobba för Sveriges mest påpassade familj?
Ja, faktum är att hon faktiskt fortfarande tar vägen över kullerstensgatorna i Gamla stan när hon ska till jobbet om mornarna. Men nu är det inte Kungliga slottet som är målet utan den välrenommerade pr-byrån Lennox, på Bredgränd 2.
elisabeth tarras-wahlberg

Elisabeth har både varit mentor och hovmarskalk åt kronprinsessan Victoria.

elisabeth

Elisabeth med kärleken Tom Hedelius.

– Det känns lite konstigt att jag plötsligt går här igen. Men det känns också som att cirkeln sluts, sa hon till branschtidningen Resumé förra året.
Hennes roll heter “senior rådgivare” och Elisabeth kan både bidra med en bred erfarenhet och värdefulla kontakter.

Så ser Elisabeth Tarras-Wahlbergs liv ut i dag

Men trots att hon arbetade extremt nära kungligheterna betraktade hon alltid relationerna som professionella.

– Jag blev inte en del av familjen. Jag såg det som ett jobb som skulle göras. Det var ganska strikta gränser mellan kungafamiljens privatliv och deras officiella liv. Ibland så stannade jag upp och tänkte “vilket ansvar det här är, att vara talesperson för Sveriges högsta ämbete”. Då blev jag lite skakis. Men jag har alltid haft som man maxim att man kan inte göra mer än sitt bästa.

Efter att hon lämnade det kungliga kapitlet bakom sig har hon dessutom släppt en bok och träffat kärleken. År 2015 kom boken “Journalister är också människor”, som handlar om hur man ska hantera media och hur man går tillväga när det uppstår en kris.
För trots att Elisabeth alltid gick några steg bakom sina arbetsgivare så fanns det förstås situationer då hon klev fram som talesperson för familjen. Statsbesöket i Brunei, år 2004, minns hon som den största prövningen.
Kungen fick frågan hur det var att umgås med en ledare som styr sitt land med järnhand. Och hans svar blev hårt kritiserat.
När hon inte arbetar tycker hon om att åka till Frankrike med kärleken Tom Hedelius, 79. De träffades på äldre dagar och Tom har redan hunnit följa med sin käresta på några kungliga fester. Kronprinsessan stora 40-årsfirande på slottet är en av dem.
I vintras halkade Elisabeth på en isfläck och bröt både sin axel och högra höft. Hon tvingades till operation och var därefter beroende av kryckor. Sådana skador kräver ofta en lång återhämtning men Elisabeth “kämpar på”, som hon själv uttryckte det för Aftonbladet.
Foto: TT