Emilio Ingrosso slår tillbaka – i offentliga familjebråket

vito emilio ingrosso

TT
Emilio Ingrosso stäms av sin bror, nu slår han tillbaka.

Tidigare i veckan kom en stämningsansökan mot den kända krögaren Emilio Ingrosso, 55, in till tingsrätten, där han stäms på över en halv miljon kronor av sin bror Vito Ingrosso, 57, något Aftonbladet var först att rapportera. Anledningen är rättigheterna till att använda namnet Ingrosso som varumärke, något Vito anser att det är hans som har.

– Jag äger varumärket, säger Vito Ingrosso, till Aftonbladet i ett sms.

– Jag och Emilio kommunicerar inte just nu och har ingen kontakt. Men vi är inte ovänner.

Emilio Ingrosso avböjde att kommentera när Aftonbladet försökte nå honom, men nu slår han tillbaka i ett inlägg på Facebook.

vito emilio ingrosso

Vito (till vänster) har stämt sin bror Emilio Ingrosso på över en halv miljon kronor.

Karin Trnblom/TT

”Att offentligt bli falskt anklagad gör mig fullkomligt galen. För man kan inte kommentera eller reagera utan att göra skadan värre.” skriver han i inlägget.

”Jag är den enda, den enda!!! I min familj som jobbat med mat på denna nivån. I över 25 år har jag skapat mat, menyer, 16 restauranger och på senare tid, ihop med min fru Åsa, ett varumärke med vårt efternamn” fortsätter han.

”Rent, hårt arbete, slit och framgång som uppenbarligen och som vanligt sticker i mångas ögon.” avslutar Emilio.

Vito Ingrosso har ansökt om patent

Emilio Ingrosso var tidigare gift med Pernilla Wahlgren och de har barnen Oliver, Bianca och Benjamin tillsammans. Han driver nu flera restauranger tillsammans med sin Fru Åsa Ingrosso, 46, bland annat nyöppnade La Perla på Södermalm i Stockholm.

Tvisten har uppstått sedan paret börjat sälja matvaruprodukter under namnet Ingrosso. I sin stämningsansökan har Vito Ingrosso bifogat en godkänd ansökan från patent- och Registreringsverket som gick igenom i november 2020 om att under 10 år ha ensamrätt till att sälja produkter under sitt efternamns varumärke.

Vito Ingrosso är likt sin bror en före detta musiker och dansare, och han är pappa till Swedish House Mafia-medlemmen Sebastian Ingrosso, 37.