Emilio Ingrossos lyxliv med hustrun Åsa – och svåra krisen bakom kulissen

Emilio och Åsa Ingrosso

Åsa och Emilio Ingrosso.

Emilio och Åsa Ingrosso har till synes en lyxig tillvaro efter de tuffa åren. Men dubbellivet som paret visar upp kostar på.
– Det är väldigt, väldigt svårt, säger Emilio Ingrosso.

Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/Schollin
Slå på ljud

De har berättat att det sliter på relationen.

Åsa Ingrosso, 46, och Emilio Ingrosso, 56, lever ett liv som många är avundsjuka på. Men bakom den lyxiga fasaden döljer sig kamp och hårt arbete.

Åsa, då med efternamnet Björling, och Emilio blev ett par 2013. Paret gifte sig sedan sommaren 2015 under stort hemlighetsmakeri på sin älskade ö Mallorca. Bland gästerna fanns bland andra Emilios välkända barn Bianca och Benjamin.

"Jag spontanhöll ett tal som både gav mig och gästerna tårar. Alla ord kom verkligen ifrån hjärtat och så glad att jag vågade både tala och visa äkta känslor (är ganska blyg av mig annars). Åsa höll århundradets grymmaste tal till pappa och pappas tal visade han genom att spela sin vackra musik på piano. Benjamin höll även han ett grymt tal, samt att han sjöng en egenskriven låt som han skrivit med Åsa till pappa och Åsa", skrev den då 20-åriga Bianca Ingrosso på sin blogg.

Emilio dansade in i offentligheten – tuffa skilsmässan

Emilio hade redan då varit en del av den svenska offentligheten i 30 år. Han dansade in i kändisskapet när han 1985 ställde sig bakom Pernilla Wahlgren tillsammans med sin bror Vito i det kontroversiella Piccadilly Circus-numret i Melodifestivalen (bröderna Ingrosso juckade och Pernilla bar kors som liknandes vid järnkors vilket, på allvar, fick media att anklaga scenshowen för att vara såväl våldsporr som nazipropaganda).

Det blev också starten på Emilios och Pernillas relation – de gifte sig 1993 och kom att få barnen Bianca, Benjamin och Oliver tillsammans. Skilsmässan 2002 blev sedan en minst sagt turbulent och vida omskriven historia.

Ex-paret har dock en fungerade relation i dag – något som Pernilla och Emilio har förklarat är barnens förtjänst. Särskilt Benjamin ska ha spelat en viktig roll.

– Vi har tre barn tillsammans. På vår gravsten kommer det fortfarande stå att vi är föräldrar till dem. Vi kommer alltid att vara det så det är idiotiskt att vi ska bråka. Vi lever inte för evigt. De kommer få barn, det är fester, bröllop, dop. Det är bara att försöka hitta vägen, för oss och för dem, har Emilio Ingrosso sagt till Hälsoliv.

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso 1991.

Roger Tillberg/TT

Åsa Ingrosso om traumat och utbrändheten

Även Åsa Ingrosso har gått igenom tuffa tider innan hon träffade Emilio. Hon kommer från Nässjö i Småland och redan under barndomen tvingades hon hantera avundsjuka då hennes familj drev familjehem med fosterbarn.

Hon har berättat att det har lärt henne mycket om andra människor.

– Men det har också varit jättesvårt att dela sina föräldrar med massa andra barn hela tiden. Det är signifikativt för fosterföräldrar att man vill ge allt till barnen som kommer. Tyvärr blir det att man som fosterförälder ofta glömmer bort sina egna barn "för ni har det ju så bra", har hon sagt till Expressen.

Åsa, som i dag framför allt jobbar som inredare och designer, har också haft svåra perioder under sitt kreativa arbetsliv. Under många år var hon verksam som keramiker och drev egen keramikverkstad – det gick bra och hon var till och med omtalad som kunglig hovleverantör efter en order från kungaparet.

Det gick till och med nästan för bra. Hon har berättat hur hon tvingades jobba 18 timmar om dygnet för att hinna med och hur hennes barn från en tidigare relation, Anton och Lina, fick vara med henne i keramikverkstaden efter skolan.

Det slutade med att Åsa gick in i väggen.

– Till slut brakade det. Jag låg i tre veckor och grät i sängen och kunde inte förstå varför jag inte kunde gå upp. Då gjorde jag mig av med keramikverkstaden, har hon berättat för Expressen och förklarat att hon än i dag är rädd för att hamna i samma situation igen.

"I alla bonusfamiljer finns det svartsjuka"

Och även om Emilio och Åsa Ingrosso i dag visar upp en flärdfull och lyxig bild av sitt gemensamma liv innebär det inte att det inte finns tuffa utmaningar.

Som att få ihop den stora bonusfamiljen med totalt fem barn där hälften dessutom är några av Sveriges mest kända personer.

– Jag tror att i alla bonusfamiljer så finns det svartsjuka, och det har absolut varit så här också. Alla barnen har känt att jag vill vara bara med med dig mamma eller bara med dig pappa. Då är det inte alltid lätt, och man kanske inte hinner ge alla en boost med egentid hela tiden. Det har varit lite svårt. Men då har vi sagt att vi är en familj och får träffas tillsammans, och då har de fått stå ut med det. Men alla är vanliga människor, det är inget konstigt. Vi tjafsar och vi bråkar och vi har olika åsikter. Som alla. Och det är väldigt mycket skratt och kärlek, högt i tak och mycket skämt, har Åsa berättar för Expressen.

Så bor paret i Stockholm och på Mallorca

Parets dubbelliv – med verksamheter både i Sverige och på Mallorca är en annan faktor som kostar på. Makarna Ingrosso har under pandemin tillbringat ovanligt mycket tid i Stockholm då de startat två restauranger i stan. Samtidigt har driver de också två restauranger i Palma.

Ett tufft jobb – särskilt jobbiga var de tio månaderna i Stockholm där de jobbade intensivt tillsammans och knappt hade någon annan tid tillsammans.

– Vi tappar bort oss lite i vår relation när vi jobbar i Sverige för vi har inte det här extra vid sidan om, har Emilio Ingrosso sagt i podden Fundamentalt.

– Det är väldigt, väldigt svårt.

I Stockholm har Åsa och Emilio en 55 kvadratmeter stor övernattningslägenhet i ett sekelskifteshus i Vasastan. Åsa har inrett lägenheten med idén om att den ska kännas som en lyxig hotellsvit.

– Jag vill inte att man ska känna "åh vad fint det är!" bara när man är bortrest och bor på hotell – man ska kunna få den känslan hemma, har hon berättat för Sköna Hem om tanken bakom stilen i lägenheten.

I Palma på Mallorca bor paret i en stor fyra med takterass och utsikt över Medelhavet. Trots att de har fullt upp även där kan de njuta av tillvaron på ett annat sätt.

– Det är ju som semester, där kan vi hitta tillbaka till varandra. Men när du är i Sverige... Sverige känns lite mer som att alla är här för att jobba och sen njuta, har Emilio Ingrosso sagt i Fundamentalt.

Och snart kanske Åsa och Emilio har ännu fler strängar på sin lyra – det finns drömmar om att starta ett "Ingrosso-hotell" vid Medelhavet.

– Ja vi har pratat om det i evigheter, att öppna ett La Perla-boutiquehotell, där varje rum har en egen stil, det vore sjukt roligt. Lite som på Bomans hotell i Trosa, har Åsa Ingrosso berättat för Sköna Hem.