Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Emilio Ingrossos oväntade ord om skilsmässan från Pernilla Wahlgren – 19 år senare

30 jul, 2021, 10:06 
Lars Johansson
Deras skilsmässa blev stormig och mycket offentlig.
Nu berättar Emilio Ingrosso om de viktiga orden Pernilla Wahlgren och han utbytte nästan två decennier senare.
– Vi har tre barn tillsammans. På vår gravsten kommer det fortfarande stå att vi är föräldrar till dem.
Annons
Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/SchollinBrand logo
Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/Schollin

Pernilla Wahlgren, 53, och Emilio Ingrosso, 55, var ett av Sveriges absolut hetaste och mest omskrivna par när det begav sig.

Han var den vilt juckande dansaren bakom henne när hon framförde "Piccadilly circus" i Melodifestivalen 1985 och deras kärlekssaga kom att vara under nästan tre årtionden. Paret var gifta mellan 1993 och 2002.

De förekom flitigt i pressen, både toppar och dalar skildrades. Tillsammans fick Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso de idag inte helt okända barnen Oliver, Bianca och Benjamin.

Men avslutet blev allt annat än lyckligt.

Äktenskapet var stormigt och bråken avlöste varande. Efter att Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso gått skilda vägar polisanmälde hon honom. 2006 åtalades han vid Stockholms tingsrätt för misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.

Emilios och Pernillas turbulenta år

Pernilla och Emilio gifte sig 1993, något som uppmärksammades stort i media. Men bakom fasaden blev äktenskapet i takt med tiden allt olyckligare. Foto: IBL

Emilio Ingrosso har själv sagt till Häsloliv om de turbulenta åren:

– Jag kan inte prata för Pernilla men jag kan hitta tillbaka dit därför att jag kan acceptera vad som har hänt. Och jag kan tycka att vissa saker jag gjorde var fel. Men jag skulle kanske ha läst av situationen bättre. Bejakat mina jobbiga situationer innan den här smällen kom. Så jag inte stod där med massa tunga grejer på axlarna. Det var ingen liten grej som hände och det blev bara pang. Men jag kan acceptera det som hänt och att det som gjordes gjordes.

Annons

Efter rättegången bröt det forna paret helt med varandra. När Pernilla Wahlgren medverkade i "Stjärnorna på slottet" berättade hon om den svåra tiden och att några av barnen vände sig mot henne.

– De tyckte att jag var boven som anmälde deras pappa, och vissa av barnen vände sig emot mig och ville inte bo med mig, berättade hon i SVT-programmet och sa att hon nog inte hade anmält Emilio om hon vetat hur familjen skulle påverkas.

– Hade jag vetat innan att det skulle bli en följetong i pressen och hur mycket det skulle påverka min relation med barnen så hade jag nog inte gjort det.

För mitt i vrakdelarna av det kraschande äktenskapet stod ju tre barn.

Benjamin Ingrosso berättade allt i radio

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso gick skilda vägar 2002. Under en period hade de forna makarna ingen kontakt alls med varandra. Foto: Roger Tillberg/TT

I sitt sommarprogram i P1 berättade Benjamin Ingrosso nyligen öppenhjärtigt och naket om hjärtklappningen han brukade få under föräldrarnas bråk. Hur han tog rollen som den glade i familjen, den som försökte få dem på andra tankar genom att ständigt showa.

Annons

– Jag är inte minsta arg på någon över hur det har blivit. Jag fattar allihopa. Pappa var tvungen att sticka efter all skit han fick i skilsmässan, och mamma har haft det nog jobbigt att själv ta hand om tre jobbiga barn. Men det har varit ett tungt ansvar att hela tiden behöva medla mellan mina släkter och samtidigt förstå var jag själv passar in i kalkylen.

Storasyster Bianca Ingrosso har även hon berättat om traumat i samband med föräldrarnas uppslitande skilsmässa.

– Det är liksom mammas och pappas skilsmässa som var på löpen hela, hela tiden. Jag visste inte riktigt om att de skilt sig förrän jag såg det. Och mina pappa har blivit profilerad som en vidrig människa. Folk har fått fel bild av honom och situationen, kan jag tycka, sa hon i Sarah Dawn Finers podd "Talk to me".

Efter Benjamin Ingrossos uppmärksammade och hyllade sommarprat reagerade både pappa Emilio Ingrosso och mamma Pernilla Wahlgren starkt i sociala medier.

Emilio: "Förtvivlat ledsen"

Idag lever Emilio Ingrosso tillsammans med hustrun Åsa. De driver restaurangverksamhet både i Palma och i Stockholm.

”Jag är så förtvivlat ledsen över att du fick uppleva vår skilsmässa. Du skulle absolut inte ha fått gjort det. Men man kan tyvärr inte styra allt i livet. Men jag är ändå lycklig och glad över att vi äntligen fick vår tid tillsammans innan du blev vuxen. Jag har älskat dig ifrån första sekund jag såg dig. Det vill jag att du ska veta. Om jag kunde skulle jag åka tillbaka och bara göra allt bra för oss alla. Jag missade en bit av ditt liv men vi har all framtid framför oss och den ska aldrig mer bestå av något annat än kärlek”, skrev Emilio Ingrosso på Instagram, och avslutade med ”Jag älskar dig så mycket” på italienska.

Annons

Pernilla Wahlgren var även hon mycket känslosam:

”Gråtit, skrattat, blivit så berörd. Lilla Benjamin. Så full av bus och klokhet... men också familjens lilla glädjespridade och medlare som alltid bara ville att alla ska vara vänner och tycka om varandra... så sorgen över att det inte alltid gått gör ont i mig. Min fina lilla kille med det stora hjärtat ...”.

Både Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso har gått vidare efter skilsmässan. Hon träffade Joachim Lennholm och fick sonen Theo tillsammans med honom, 2008 tog dock relationen slut efter sex år. Sedan var hon officiellt singel i mer än ett decennium, innan hon tidigare i år föll handlöst för Christian Bauer.

Emilio Ingrosso är numera gift med Åsa Ingrosso och paret bor på Mallorca där de är i restaurangbranschen. De har också öppnat nytt i Stockholm.

Emilios och Pernillas överenskommelse

Efter ett decennium som officiell singel har Pernilla Wahlgren åter hittat kärleken. Hon föll handlöst för Christian Bauer.

Och även om tiden kanske inte läker alla sår har Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso idag en fungerande relation. Han har berättat för Hälsoliv om hur de träffades och gjorde en överenskommelse:

Annons

– Vi tog fem minuter utanför min restaurang (i Palma) när hon var där med sina kompisar. Vi sa att vi måste förstå en sak. Vi har tre barn tillsammans. På vår gravsten kommer det fortfarande stå att vi är föräldrar till dem. Vi kommer alltid att vara det så det är idiotiskt att vi ska bråka. Vi lever inte för evigt. De kommer få barn, det är fester, bröllop, dop. Det är bara att försöka hitta vägen, för oss och för dem. Barnen kommer inte välja. Nu får vi gå vidare och föregå med gott exempel också för dem. Hålla på att tjafsa och gräva i det gamla gör att de tappar respekten för oss, har han berättat för Hälsoliv.

Annons