Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Emma Andersson och Henrik Zetterberg har bestämt sig – efter 14 år som gifta

29 mar, 2024, 20:41 
Henrik Zetterbergs och Emma Zetterbergs gemensamma beslut.
Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Robinson-profilen Emma Zetterberg, tidigare Andersson, fann kärleken i hockeyproffset Henrik Zetterberg 2006. Fyra år senare gifte de sig och fem år efter bröllopet välkomnade de sonen Love.

När de träffades spelade Henrik i NHL-laget Detroit Red Wings. Det komplicerade saker och ting, men Emma valde att satsa på kärleken och lämna Sverige för att bosätta sig i USA.

– Jag var mitt uppe i min karriär här i Stockholm. När jag träffade Henrik var det ett stort beslut att ge upp allting. Att pausa det och satsa på kärleken. Jag har aldrig ångrat det, säger hon till P4 Extra.

Annons
Emma Zetterberg och Henrik Zetterberg
Emma och Henrik Zetterberg gifte sig 2010.Andreas Hillergren/Aftonbladet/TT

Henriks och Emmas beslut

I dag är inte Henrik längre en aktiv hockeyspelare. Han och Emma har lämnat livet i USA, bosatt sig i Sverige och satsat på en gemensam karriär inom restaurang.

När de landade i Sverige gick flyttlasset till en gård i Ängelholm, samma stad som Emma växte upp i. För fyra år sedan startade de upp sin första ”baguetteria” i Mölle, beläget på Kullahalvön i Skåne, där de tidigare haft ett sommarhus.

Sommarhuset såldes för 28 miljoner kronor för tre år sedan, men Emma och Henrik har trots detta fortsatt att driva sin ”baguetteria” i sitt älskade Mölle.

Annons
Baguetteria
Emma Zetterberg och Henrik Zetterberg driver sedan några tillbaka en ”baguetteria” i Mölle hamn.Christian Örnberg/Expressen/TT
Henrik Zetterberg och Emma Zetterberg
Emma Zetterberg och Henrik Zetterberg satsar nu på gemensam karriär.Christian Örnberg/Expressen/TT
Annons

Henrik om framtiden

Verksamheten verkar trumma på för Emma och Henrik. I dag har de även en baguetteria i Båstad, men har inte några planer på att bygga ut verksamheten ytterligare.

– Just nu är vi nöjda med de två ”locations” vi har i Mölle och Båstad. Vi öppnade i Båstad i somras så det blir år nummer två där nu och år nummer tre i Mölle, sa Henrik Zetterberg till Expressen förra året.

Henrik Zetterberg
Henrik Zetterberg har i dag lämnat hockeykarriären bakom sig.Henrik Montgomery/TT

Foto: TT

Annons