Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

ENKÄT: Så firar kändisarna midsommar!

23 jun, 2023, 09:00 
AvRedaktionen Redaktionen

Nu avslöjar svenska kändisarna sina storslagna midsommarplaner!

Annons
Skådisarna som medverkat i Ica-reklamenBrand logo
Skådisarna som medverkat i Ica-reklamen

Äntligen midsommar!

Ja, idag är en av de viktigaste hötiderna på hela året – vilket givetvis firas stort!

Nu avslöjar de svenska kändisarna hur deras midsommarplaner ser ut.

Rickard och Annika Sjöberg Förhandsvisning och galapremiär av Den lilla sjöjungfrun.
Richard Sjöberg älskar att umgås med kärleken Annika.

Rickard Sjöberg, programledare:

- Vi är en hel del på Gotland även i sommar. För mig är det viktigt att få en dos av allt man behöver på semestern. Både fullt hålligång med massor av släkt och vänner, liksom utflykter och strandhäng med barnen. Men också stilla dagar med enbart min livskamrat Annika.

Annons
Katrin Sundberg, skådespelare och programledare
Katrin Sundberg kommer ha fullt upp i sommar!

Katrin Sundberg, skådespelare:

- Den här semestern så kommer jag och min man att se till att få valkar i händerna. Vi ska nämligen bygga och inreda en friggebod på landet, för dusch och toalett. Renovera är det roligaste jag vet. Det är semester det.

Peder Lamm är en riktig livsnjutare.

Peder Lamm, skriftställare:

- Eftersom jag inte är fast anställd någonstans så har jag har jag heller ingen tidsbestämd semester. Det betyder att sommarmånaderna liknar varandra. Vid halv tio på morgonen så öppnar jag mitt fönster. Mina katter och jag ligger kvar i sängen och lyssnar på fåglarna och dricker en kopp te (Ruschka från Marriage Freres). Sedan blir det trädgårdsjobb ett par timmar. Ogräsjakt, vattning, uppbindning och så vidare. Därefter sill på knäckebröd. Sedan ett par timmars skrivjobb med artiklar till tidningar. Nu är det dags att gå ned till vinkällaren och fundera över kvällens etikett. Finns det en tidslucka under dagen, och om vädret tillåter, drar jag iväg en sväng till någon av Österlens sandstränder…

Annons
Edward Blom, arkivarie, gastronom, programledare och kock, intervjuas hemma i trädgården i Huddinge.
Edward Blom kommer ha fullt upp under semestern.

Edward Blom, kolumnist Svenska Dagbladet:

- När jag var yngre så skulle semestern bara vara upplevelser. Nu har jag nått en ålder där jag bara skulle vilja vila på semestern – fast då har jag ju fått barn som bara vill göra massa saker under semestern, så inte får jag någon vila…

Charlotte Kalla. Svenska skidlandslaget tränar i skidtunneln i Torsby i Värmland.
Charlotte Kalla ser fram emot en härlig semester.

Charlotte Kalla, skidåkare:

- Vi tillbringar sommarsemestern på hemmaplan i väntan på att bli föräldrar.

Annons
Moa Herngren
Moa Herngren prioriterar återhämtning.

Moa Herngren, författare:

- Som frilans har jag aldrig varit riktigt ledig på semestern utan alltid hållit på med något skrivprojekt. Men de senaste två åren har jag försökt att verkligen vara ledig. Jag känner att jag inte riktigt pallar att köra på året om längre och ju äldre jag blir, desto viktigare blir återhämtningen. För mig är avkoppling alltifrån att ligga i hängmattan, sticka ut med båten och lägga till vid någon kobbe eller pyssla med hus och trädgård på landet. Gotland ligger mig varmt om hjärtat eftersom min svärfar har hus där, så vi brukar försöka åka en tur dit också varje år.

Annons
Carin da Silva. Premiär av Peter Pan - Går åt helvete! Cirkus, Stockholm 2023
Carin da Silva kommer njuta av sommaren på Österlen.

Carin da Silva, dansare och programledare:

- Vi kommer tillbringa det mesta av sommaren nere på Österlen där vi har ett sommarhus. Där njuter vi av de underbara stränderna, den ljuvliga naturen och lugnet.

Min mamma har huset bredvid vårt och min bror har nyligen köpt ett hus i samma by så det blir mycket kusinhäng och umgänge med familjen. Det är helt fantastiskt då vi till vardags bor i olika länder.

Robert Bronett 1,6 & 2,6 miljonklubbens auktion till förmån för alzheimerforskning. Stockholm 2019
Robert Bronett kommer jobba hela sommaren.

Robert Bronett, cirkuslegend och entreprenör:

- I år blir det en arbetssemester med pendlande mellan London, Paris, Stockholm samt Junsele, där jag i samarbete med Marriott, världens största hotellkedja, ska öppna Höga Kustens första femstjärniga destinationshotell.

Annons
Johanna Lind Bagge
Johanna Lind Bagge kommer dessvärre inte hinna ta så mycket ledigt.

Johanna Lind Bagge, hudvårdvårdsguru och expert inom skönhet och hälsa:

- Som egenföretagare så är jag tyvärr jättedålig på att semestra och i år är det värre än någonsin. Vi har massor av jobb på vårt nya ställe, Rastaborgs Slott, och parallellt med det så stylar jag det gamla huset inför visningarna. Men det finns faktiskt ett måste och det är att få åka hem till Österlen, där jag bodde under många år, minst en gång varje sommar. Jag och Anders kommer att tillbringa tre-fyra dagar på Ystads Saltsjöbad. Då är vi till och med hundfria, men vi kommer förstås att längta ihjäl oss…

Artikel av: Per-Eric Malm.

Annons