Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Erik Haag berättar sanningen om skilsmässan från Martina Haag – tio år senare

27 sep, 2023, 14:00 
Martina Haag och Erik Haag

Erik Haag har äntligen berättat sanningen om skilsmässan från Martina Haag.

Annons

När Erik Haag skilde sig från Martina Haag blev det en av nöjeslivets stora snackisar. Speciellt eftersom han kort därpå blev tillsammans med Lotta Lundgren, programledarkollegan från SVT-succén Historieätarna. Martina skrev sedan en bok om upplevelsen, Det är något som inte stämmer.

Lotta Lundgren och Erik Haags kärlekssagaBrand logo
Lotta Lundgren och Erik Haags kärlekssaga

Erik Haag om skilsmässan från Martina Haag

Erik har dragit sig för att kommentera saken och hela tiden refererat till att han vill hålla skilsmässan privat. Men i podcasten Fördomspodden ser programledaren Emil Persson ändå till att komma in på ämnet.

– När din exfru Martina Haag släppte boken Det är något som inte stämmer var det inte bara jobbigt att själva innehållet i boken offentliggjordes, utan det var också jobbigt att innehåll om dig offentliggjordes, om jag fattar. Det var en extremt ovan upplevelse med tanke på den integritet och privata sfär som du värnar så hårt, säger Emil Persson i podcasten.

Annons

Erik Haag: "Jag har inget riktigt där"

Eriks tystnad efter frågan är talande. Han väger varje ord på guldvåg – och säger ingenting förhastat.

– Eh... nä men alltså, jag har bara bra grejer att säga om liksom Martina, och jag tycker hon är jättebra på att skriva böcker. Jag har inget riktigt där, säger Erik.

Det här är andra gången Erik uttalar sig om skilsmässan. Han öppnade den dörren första gången i en intervju med magasinet Café.

– Jag skilde mig häromåret från Martina. Det är verkligen just en livskris för det var så många människor inblandade, och barnen, och jag minns ju hur mina föräldrars skilsmässa påverkade mig. Egentligen är det ett lika stort livsval att inte skilja sig, men effekterna blir mer dramatiska om man väljer att göra det, säger han i intervjun.

– När det kommer till media så hanterar jag skilsmässan genom att inte snacka om den så mycket. Jag tänker att det är jätteprivat och att det ska vara det. Det passar inte i tidningen, helt enkelt. Inte i den här heller.

Annons