Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Prinsessan Sofia Marius Borg Höiby

Erik Videgård har nytt jobb efter TV4-åren – sker redan i oktober

06 sep, 2025, 06:00
Erik Videgård
Erik Videgård har ett stående inslag i Nyhetsmorgon, men nu lägger han istället fokus på sitt nya jobb – efter alla år i tv-rutan.
Annons
5 saker du inte visste om Erik VidegårdBrand logo
5 saker du inte visste om Erik Videgård

Erik Videgård är stjärnkrögaren som startat flera framgångsrika restauranger, och som dessutom är profil i Nyhetsmorgon.

Kocken har synts i programmet sedan starten på 90-talet och har under decennierna blivit djupt älskad av tittarna.

Samtidigt är Erik inte den som stagnerar. Han håller sig sysselsatt med olika projekt, och nu lägger han fokus på sitt nya jobb.

Detaljerna om Eriks nya jobb

När Svensk Damtidning tidigare intervjuat Erik har det blivit tydligt att han är en mångsysslare av rang.

Kocken har då berättat om sina många olika projekt, som bland annat inkluderar gästspel, podcast och författarskap.

Det har också stått klart att han inte har några tankar på pension. Bara frågan fick honom att snabbt säga "nej!".

Annons

Så att Erik utöver TV4-jobbet också rattar en Youtubekanal är inte konstigt. Och inte heller att han den senaste tiden lagt hjärta och själ i ett nytt jobb:

Boken "Videgårds bästa recept: Vietnam".

Här djupdyker Erik i de vietnamesiska köken, och låter läsarna lära sig allt om hetta, syra och sälta. Redan nästa månad kommer resultatet av hans hårda arbete.

Så mycket tjänar Anders PihlbladBrand logo
Så mycket tjänar Anders Pihlblad

Erik Videgård lanserar i oktober

Boken släpps nämligen 10:e oktober, vilket Erik berättar om i ett nytt Instagraminlägg och antyder samtidigt att det blir fler böcker:

– Låt dig förföras av citrongräs, lime, chili, fisksås och, så klart, massor av örter. Välkommen på denna första resa runt världen, det blir fler, säger Erik.

Svensk Damtidnings nöjesreporter Natalie Mourad, som följt Erik i många år, förklarar varför den nya boken känns självklar:

Annons

– Erik Videgård är i sitt esse när han kombinerar sin passion för mat med ett nytt projekt. Under alla år som jag följt honom har det blivit tydligt att han trivs som allra bäst med många bollar i luften, gärna på resande fot dessutom. Jobbet med den här boken har alltså gett honom de bästa av två världar.

Foto: Skärmdump TV4

Annons