Erik Videgård rasar mot beteendet – har tröttnat rejält: ”Absolut inte!”
När Jenny Alversjö dyker upp i rutan kan man känna sig trygg. I flera år har hon varit TV4 trogen, alltid redo att förse tittarna med en stabil direktsändning och bjuda på härliga intervjuer.
Ja, Jenny om någon vet hur mycket Nyhetsmorgon betyder för vissa. Pliktskyldigt stiger hon upp i natten, tar sig till TV4-studion, sätter sig i sminket och går igenom dagens manus – hela tiden medveten om att allt måste klaffa inför sändning.
Det är inte för inte som kanalen låtit henna styra Nyhetsmorgon helt själv, fullt på det klara med att Jenny kan bemästra ämnen av hög och låg karaktär och inte behöver fångas upp av någon annan.
Erik Videgårds succé
Under programmet tillhör det vanligheterna att Jenny gästas av andra TV4-profiler. Kocken Erik Videgård är en av dem som då brukar dyka upp i rutan, och inte helt sällan står hand bland matoset och försöker laga något aptitligt.
Erik har även en fallenhet för det pedagogiska. Han kan förklara kock-grejer på ett lättbegripligt sätt, samtidigt som han har tydliga åsikter om vad som funkar i köket och inte.
Erik Videgård rasar
Den berömda tv-kocken är bland annat svårt kritisk till att grilla hamburgare. I stället tycker han att man ska steka ”puckarna”, och inte hålla på med en massa kol och eld när man lagar den populära rätten.
I Nyhetsmorgon har han med berättat vad han egentligen tycker och tänker om det beteende som många svenskar gör sig skyldiga till på sommaren.
– Hamburgare ska man steka, inte grilla, har Erik Videgård bestämt slagit fast.
Om man nödvändigtvis måste grilla hamburgarna är det bättre att använda en plåt, men att steka är överlägset bäst, menar Erik.
– När fettet från färsen droppar ner bland grillkolen kan det slå upp som eld och då kommer det bara smaka bränt. Vill du ha en grillsmak på hamburgaren är det bättre att ha en plåt i grillen som du tillagar hamburgaren på.
Foto: TT/TV4