Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Erik Videgårds stora utseendeförändring – här blir det så tydligt

28 mar, 2024, 16:00 
TV4-stjärnan Erik Videgård berättar nu själv om beslutet.
Annons
5 saker du inte visste om Erik VidegårdBrand logo
5 saker du inte visste om Erik Videgård

Erik Videgård har visat sig vara lika välslipad som sina knivar när det kommer till att förmedla matlagningskunskap i Nyhetsmorgon, och har på kort tid blivit en stor tittarfavorit.

Som oftast är han flankerad av TV4-profilen Jenny Alversjö, som lyssnar noggrant när Erik är i farten och ger tips och tricks på vad man ska tänka på när man står i köket.

Erik Videgård
Erik Videgård gör succé som tv-kock i Nyhetsmorgon.Sven Lindwall/Expressen/TT

Erik Videgårds mardröm

Men bakom framgången har Erik kämpat med ett stort lidande. För några år sedan diagnosticerades han med cancer i en av sina tonsiller och tvingades till cellgiftsbehandling och strålning för att bli fri från sjukdomen.

Annons

Strålningen gjorde dock att hans käke gick av en tid senare. Han opererades i elva timmar och läkarna lyckades skapa en helt ny käke genom att ta muskler, ben, senor och hud från Eriks vad.

– Utseendet har påverkats och det känns tråkigt, men är inget jag går och tänker på. I början tyckte jag att det var jobbigt att folk tittade, men nu bryr jag mig inte om det. Vuxna frågar sällan vad som hänt, även om det händer. Barn är mer direkta och frågar och då berättar jag, säger Erik till Allas.

Eriks utseendeförändring

Erik har sedan dess haft svårt med att både äta och dricka. Nu berättar den folkkära tv-kocken att han varit hos några plastikkirurger och fixat till munnen.

”Har fått rätt många kommentarer om att jag ser ”konstig” ut genom åren. Några undrande, vilket är helt ok, och några förlöjligande, vilket känns sådär. En operation efter biverkningar av strålningsbehandling gjorde att jag tappade all känsel i en fjärdedel av ansiktet. Det gör att det kan hända lite vad som helst där utan att jag känner det”, skriver han på Instagram och fortsätter:

Annons

”Igår fick jag hjälp av de fantastiska plastikkirurgerna på Karolinska att fixa till en del av munnen. Nu kan jag dricka som en vanlig människa, utan läckage. Ska ge mig på min kära saxofon igen och kanske till och med börja dyka då munnen nu sluter tätt. Ja, det är lite svullet fortfarande och lite blåslaget, men det går över. En stor eloge till den medicinska plastikkirurgin! Om ni bara visste hur mycket de gör för att rekonstruera människor. Fantastiskt! Och så ser jag inte lika ”löjlig” ut längre… Haha”.

Foto: TT/Instagram

Annons