Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Erik Videgårds beteende i Nyhetsmorgon väcker ilska: "Löjligt!"

20 sep, 2023, 17:30 
AvGabriella Hall

Lökigt i Nyhetsmorgon.

Annons

Som många andra mornar syns stjärnkocken Erik Videgård i rutan tillsammans med programledaren Jenny Alversjö. Denna onsdag blir det dock rörigt och Eriks agerande får tittare att reagera.

Allt börjar med att Jenny smakar och berömmer blomkål- och fänkålssoppan som Erik kokat ihop. När soppans starka smak av vitlök sen kommer på tal går det snabbt utför. Jennys fråga om huruvida löken är pressad följs av ett skratt från hennes sida och ett utspel från stjärnkocken.

Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”Brand logo
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”

I studioköket finns en vitlökspress som Erik vägrat använda. I stället tar han i med hårdhandskarna och slänger pressen i soptunnan för att tydligt markera att den inte hör hemma i köket.

– När man pressar vitlöken frigörs svavelämnen. Det luktar och smakar svavel. Om du använder ett rivjärn får du drag i vitlökssmaken, svarar Erik när Jenny undrar varför den inte ska pressas.

Annons

Upprörda tittare reagerar

Eriks förklaring till varför pressen inte platsar i köket rättfärdigar inte hans agerande, menar flera tittare.

"Har han ”rätt” att gå in i andras kök o slänga bort deras husgeråd! Han tycker mycket nu men kan behålla det för sig själv!!!", skriver en tittare på programmets Facebook.

"Löjligt! Älskar min vitlökspress", skriver en annan.

"Varför förekommer de här inslagen? Kan inte alla få göra som dom vill? Spelar väl ingen roll om någon vill använda redskap som är omöjligt att göra rent", tycker ytterligare en tittare.

Samtidigt håller vissa med Erik och andra står bakom pressen men menar att kocken får göra som han vill:

"Den har en självklar plats hos mig. Men vill han slänga så låt han".

Foto: TV4

Annons