Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Erik Videgårds nya bild efter "äckel"-kritiken – visar förändringen i utseendet

28 dec, 2023, 08:00 
Erik Videgård

Erik Videgård visar upp sin nya look på Instagram!

Annons

Erik Videgård är ett stående, uppskattat inslag i TV4:s Nyhetsmorgon. Genom åren har vi fått gott om matnyttiga tips från den evigt glade kocken och krögaren.

Men han har också skapat en återkommande kontrovers.

5 saker du inte visste om Erik VidegårdBrand logo
5 saker du inte visste om Erik Videgård

Erik Videgård anklagas för att skapa äckel hos tv-tittarna

Erik är nämligen väldigt förtjust i sina ringar, som han har fått från sin dotter, silversmeden Felicia. Han tar inte av dem när han lagar mat i tv – vilket väckt reaktioner.

”Men FY, be kocken ta av sig ringar och klocka!!! Fruktansvärt ohygieniskt”, skrev en person på Facebook efter ett inslag i Nyhetsmorgon.

”Håller med dig. Tyvärr inte första gången. Skitäckligt han är trots allt lite av en känd kock och inte vet bättre. Vem vill äta av maten han lagat”, skrev en annan person.

Annons

Men Erik har inga planer på att förändras. Tvärtom – efter julen har han ökat sin uppsättning ringar med ännu ett silversmycke.

Han la upp en bild på julklappsringen på Instagram.

"Dottern gjorde en ring med mina initialer. Finfin julklapp! Initialerna skapades först av typografigurun Gabor Palotai till min bok 'Ät Mig!' för 17 år sedan och den har följt med sedan dess. Så nöjd", skriver Erik.

Svensk Dam har pratat med Erik om ring-kritiken. Han avfärdar den fullständigt.

– Det vi håller på med på Nyhetsmorgon är hemmamatlagning. Det har ingenting med restaurangmatlagning att göra. Jag vet inte hur många som tar av sig armband, klockor, ringar, desinficera händerna, sätter upp håret när man lagar vardagsmiddag hemma, säger han i vår intervju.

Hänvisar till lagen

Men det där med ringar och matlagning är en känslig fråga. Livsmedelskontrollanten Lennart Olsson har i en intervju med Sveriges Radio gjort klart hur han och hans kollegor känner kring saken.

– Vi avråder bestämt från att man använder sig av ringar klockor och annat, säger Lennart i intervjun.

– Med hänvisning till lagstiftningen kan en verksamhetsutövaren förbjuda sin personal att använda det.

Annons