Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ernst fick kollega att bryta ihop – TV4 tvingades avbryta inspelningen direkt

29 maj, 2024, 22:00 
Ernst Kirchsteigers egna ord om händelsen under TV4-inspelningen.
Annons
Så mycket pengar tjänar Pär Lernström!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Pär Lernström!

I det enkla bor det vackra. Det är ord som Ernst Kirchsteiger burit med sig genom livet, ord som han haft i ryggen när han snickrat loss i tv och bakat sockerkaka mellan varven.

Kanske är det just enkelheten som gjort den händige Ernst så folkkär? Kanske är det något helt annat, men vad man i alla fall kan konstatera är att han är älskad av tittarna.

Ja, han är till och med så pass populär att han för tjugor år sedan fick äran att agera julvärd i SVT – ett uppdrag som bara går till personer som har en speciellt plats i de svenska folkhemmen.

Annons
Ernst Kirchsteiger
Finns det något som Ernst Kirchsteiger inte kan?Karin Törnblom/TT

Ernst comeback i TV4

Därför var det många som hängde läpp när han för några år sedan bestämde sig för att ta en paus från sina tv-uppdrag.

Ernst behövde nämligen ladda batterierna, njuta lite av livet utanför tv-rutan och få tillbaka den glädjefyllda lust som blivit så synonymt med hans persona i TV4.

Pausen gjorde honom gott. Nu är han tillbaka i rutan och bjuder på diverse tips och tricks, på precis samma sätt som vi under alla år är vana att se Ernst göra.

Annons

Kollega bröt ihop

Att Ernst var väldigt glad att få göra tv igen var tydligt. Inspelningarna efter pausen beskrev han som en fröjd, ett roligt äventyr som också smittade av sig på resten av produktionen.

När TV4 spelade in Jul med Ernst så bjöds det på väldigt mycket skratt, avslöjade Ernst. Delar av produktionen hade dessutom väldigt svårt att hålla alla positiva känslor i styr och kanalen fick avbryta inspelningen.

– Det har varit många skratt. Jag ser ju min producent ibland som skrattar så mycket så vi får bryta, sa Ernst Kirchsteiger då.

Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons