Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ernst Kirchsteiger försvarar TV4 – efter petningarna

26 sep, 2023, 17:30 
Louise Wibergh Lenti
Ernst Kirchsteiger

Trots all turbulens på TV4 ser vi nu ett kärt ansikte tillbaka i rutan.

Annons
Glädjebeskedet: Här avslöjar Ernst Kirchsteiger sin comeback i tv!Brand logo
Glädjebeskedet: Här avslöjar Ernst Kirchsteiger sin comeback i tv!

Vi har en höst som är präglad av nedskärningar och åter nedskärningar i mediabranschen. Någon som däremot inte blir särskilt påverkad är allas vår hustomte Ernst Kirchsteiger.

Nu är han tillbaka i rutan med ett nytt program, ”Hemma med Ernst”, där han får kombinera matlagning, skaparglädje och filosofi. Programmet utspelar sig i ett hus i Nyckelby som Ernst ska rusta upp under 8 avsnitt.

- Nu har jag fått ny energi och skaparlust. Huset jag har hittat är superinspirerande och ger mig fullt med idéer och tankar. Så förvänta er en lycklig och glad Ernst i högform. Jag känner mig helt fri att skapa efter eget huvud, säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande från TV4.

Ernst Kirchsteiger: ”Tiden har hunnit ifatt mig”

I en intervju med Aftonbladet beskriver Ernst det lilla huset i Nyckelby som en svensk bondebygd som påminner om Bullerbyn – röda hus med vita knutar.

Annons

– Huset har inte de stora renoveringsbehoven utan snarare mindre åtgärder för att göra en bättre och enklare vardag, säger han.

I ett lugnt tempo kommer vi få tips på hur vi själva kan skapa både inredning och goda maträtter till ett billigt pris. Varvat med livsreflektioner á la Ernst förstås. Att intresset för gör-det-själv lösningar ökat på senaste tiden är något som gör Ernst lite extra glad:

– Det är som att tiden har hunnit ifatt mig. Nu tänker vi mer och mer på återbruk, med loppisar och så. Det här är egentligen något som jag har talat om i snart 24 år så det känns jättekul.

Försvaret till TV4

Något som däremot inte är lika kul är alla dessa nedskärningar i mediabranschen. Det är nog ingen som missat att även TV4 tvingats göra flertalet nedskärningar under hösten där program efter program har försvunnit. När Aftonbladet frågar Ernst vad han tänker kring detta svarar han kort och gott:

– Min framtid är min egen. Jag är glad att jag får finnas kvar på det här sättet. TV4 gör det som de behöver för att ha ett långt och friskt liv i Sverige och jag litar på att de gör det bästa.

"Hemma med Ernst" har premiär tisdagen den 26 september på TV4.

Foto: TV4 / Jesper Olsson / TT

Annons