Ernst Kirchsteiger om sin fru – därför väljer hon att inte synas

ernst kirschsteiger fru ulla kirschsteiger

Roger Tillberg/TT
Ernst Kirchsteiger och hans fru Ulla har varit tillsammans i 45 år, men det är inget de gillar att skylta med.

Ernst, 62, och Ulla Kirchsteiger, 62, träffades i gymnasiet och ända sedan dess har det varit de två. Trots att de varit ihop i 45 år är de lika förälskade nu som när de först träffades, även om det inte alltid syns utåt.

Ernst slog igenom stort på tv som den härliga pysslaren och hemmafixaren som alltid bara vill så livet att vara lite mysigare, lite mer njutbart. Han tar vara på varenda tillfälle att fira lite extra och det finns ingen detalj som är tillräckligt insignifikant för att inte insupas till fullo.

Ernst Kirchsteiger står framför kameran – Ulla håller sig bakom

Ernst Kirschsteiger med sin fru Ulla, som till vardags jobbar som sjuksköterska.

Jonas Hessman/TT

Framför kameran är Ernst lugnet själv och njuter av att få göra saker på sitt helt egna sätt, men hans fru har inte något direkt behov av att stå i centrum. Deras kärlek får istället spira på hemmaplan, där de hela tiden håller förhållandet i liv med små och stora gester i vardagen.

När Ernst var med i Skavlan förra året berättade han till exempel vad de gör om någon av dem reser bort ett tag.

– Vi hittade, för några år sen på Österlen i Skåne, en sten som är formad som ett hjärta. Den kallar vi för våran kärlekssten, berättar Ernst Kirchsteiger i programmet.

– Eftersom vi är förälskade min fru och jag så brukar jag... vet ni vad jag gör, när jag åker hemifrån och ska sova borta, då smugglar jag ner den här stenen i hennes säng. Jag vet att jag inte ska ligga vid hennes sida, så när hon drar av täcket så ligger stenen där, och så blir hon glad, säger han glatt, och får Hollywoodstjärnan Malin Åkerman att bli rörd i stolen bredvid.

Det här året har varit en prövning för alla men inte minst paret Kirchsteiger. Ernst som jobbar inom medievärlden, där det mesta stannat av eller åt minståne saktat in i och med pandemin, har fått stötta frun Ulla som jobbar som sjuksköterska.

{"totalCount":0,"result":[]}