Ernst Kirchsteigers nya liv efter beslutet: Lämnat rutan och TV4 – verkliga anledningen

19 jun, 2022, 07:00 
AvIndra Nordemar

Ernst Kirchsteiger syns inte längre i rutan, för första gången på 22 år.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!
Här är Sveriges 5 rikaste!

Ernst Kirchsteiger har under sin karriär bjudit på otaliga tips i sina populära program. Det stora genombrottet kom i samband med Sommartorpet som sändes mellan 2002 och 2007. Därefter blev han "mys-Ernst" med hela svenska folket.

Efter en tid i SVT hoppade han över till TV4 där han bland annat haft programmen Jul med Ernst och Sommaren med Ernst. Men tidigare i år meddelade han att Ernst-fansen nu får klara sig utan honom.

Anledningen till Ernst Kirchsteigers beslut att lämna rutan

Recept.se Nyhetsbrev

För första gången på över två decennier har han nämligen tagit beslutet att inte återvända till rutan i sommar.

”Vår i luften och den svenska sommaren gör sig påmind, och i år blir den lite annorlunda. För första gången på 22 år tar jag och Sommar med Ernst en välbehövlig semester. Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär. Och så vill jag hinna laga ännu mera mat!”, skrev han då på Instagram.

Annons

I två års tid fick världen utstå pandemin som tog så många liv. Nu pågår i stället ett krig i Ukraina. Ja, läget i världen har varit och är ännu tumult, vilket verkar vara ytterligare en anledning till Ernsts uppbrott med TV4.

”I sköra tider som dessa känns det viktigare än någonsin att fokusera på familjen och vänner."

Det gör Ernst i dag

Nu njuter Ernst av ledigheten med nära och kära , samtidigt som han samlar inspiration till framtida projekt – det är alltså i nuläget oklart om Ernst kommer att återvända till rutan.

Till en ny bild skriver han om sin nyfunna ro efter beslutet.

”Inga mörka moln på himlen kan störa min sinnesro när jag är ledig. Skrota runt och inte göra nånting är nästan en meditativ konstform. Det gäller att låta tankarna komma. Men också låta dem gå vidare”, skriver han.

Foto: TT

Annons