Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Ernst Kirchsteigers svåra tid med hustrun Ulla

Ernst Kirchsteigers svåra tid med hustrun Ulla

Ernst Kirchsteiger och hustrun Ulla har som många andra levt isolerade sedan covid-19 bröt ut. Nu berättar Ernst om den tuffa tiden.

Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!
Slå på ljud

Ikväll är det äntligen premiär för "Sommaren med Ernst"! Det blir den trettonde säsongen och kanske också den mest efterlängtade – i alla fall för den folkkäre programledaren Ernst Kirchsteiger, 63.

– Det är total glädje att vi får göra det överhuvudtaget. Det här skulle vi ha gjort förra året men då kom ju corona med full kraft, säger han till Expressen.

Ernst Kirchsteigers coronaliv med hustrun Ulla

Det är inte bara programmet som stoppats av pandemin. Ernst privatliv har i övrigt inte heller varit sig likt i coronatider.

– Ulla, min fru, är ju sjuksköterska så hon har ju varit otroligt bra på att manövrera det här. Jag tror aldrig jag har tvättat händerna så mycket i hela mitt liv. Spritavtvättningar och ”tänk dig för här, tänk dig för där”. Ska vi ut så ger man sig ut på tider när man vet att det är väldigt lite folk ute. Vi har verkligen levt det här coronalivet.

LÄS MER: Ernst Kirchsteiger om sin fru – därför väljer hon att inte synas

Dessutom blev Ernst farfar för första gången i vintras, då hans äldsta son Sebastian fick en dotter. Men henne har han fått lära känna via Facetime eftersom han och Ulla levt isolerade under hela pandemin.

– Det är svårt. Jag älskar folk, jag älskar det här spontana. ”Men gud, kom in och sätt dig, du får ett glas vin, vi kan väl sitta och prata”. Det här spontana livet är ju något som jag alltid har uppskattat. När det blir total frånvaro av det blir man liksom lite låghalt.

Ernsts liv påminner mycket om "Sommaren med Ernst"

Som många andra i dessa tider har Ernst fixat och donat en hel del i hemmet. Och han menar att hans liv påminner mycket om det som tittarna får se i tv-rutan.

– Jag håller på med saker. Stora eller små saker. Jag är i trädgården väldigt mycket, jag lagar mycket mat och rätt vad det är så är de svarta vinbären mogna och då kokar vi sylt och marmelad. Så har vi alltid gjort, även innan jag började med tv.

Foto: TT / Instagram

LÄS MER: Dianas arv: Så mycket pengar fick prins William och prins Harry

LÄS MER: Mikael "Soldoktorn" Sandströms lycka – har blivit farfar igen!

LÄS MER: Peg Parnevik om uppbrottet med Filip Lamprecht: "Trodde att jag skulle dö"