Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Eva Dahlgren kollapsade plötsligt – stora oron

13 aug, 2021, 09:20 

Eva Dahlgren kollapsade plötsligt och kommer inte kunna vara med i "Tilde" i TV4 i kväll. Nu är hennes fans oroliga.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Eva Dahlgren skrev själv om kollapsen på Instagram. Där dök den folkkära artisten plötsligt upp i en sjuksäng.

61-åringen berättade i bildtexten att hon tvingats lämna återbud till Tilde de Paula Ebys talkshow "Tilde", som hon skulle gästa ikväll.

Eva har nämligen varit med om en rejäl pärs.

"Tappade synen när jag stod och strök och trillade ihop och hamnade på sjukhus. Slutledning – det är farligt att stryka. Men som tur är var det ingen stroke bara långvarig stress och oro över en sjuk mamma. Pop-poeter är av känslig natur. Starka och sköra på en o samma gång. Skulle varit på Tilde ikväll och pratat med henne och statsministern om saker som berör och om att min Blekta Blondin fyller 30 år. Jag får skjuta på det till en annan gång. Så ta hand om varandra och stryk försiktigt", skriver Eva.

Eva Dahlgren akut sjuk – kollapsade plötsligt

I kommentarsfältet har många uttryckt både stöd och oro efter den hemska nyheten.

"Åh kära Eva - så ledsen att läsa detta. Jag sänder dig kraft och kärlek! Tänder ett ljus i ett kapell vid havet i Evia för dig. Vila ordentligt. Du ska räcka länge länge", skriver tv-personligheten Alexandra Pascalidou.

Annons

Evas livspartner Efva Attling har lämnat fyra hjärtan som kommentar.

Albumet som firar 30 år i år

För Eva är det en väldigt speciell tid. Hennes album ”En blekt blondins hjärta” firar 30 år i år, vilket ska högtidlighållas med att 500 specialexemplar i vinyl släpps under hösten.

”En blekt blondins hjärta” sålde över en halv miljoner exemplar och vann hela fem Grammispriser åt Eva. Den mest kända låten, "Vem tänder stjärnorna?", har fått klassikerstatus.

Eva ställde ifjol upp på en lång intervju med Damernas värld där hon bland annat pratade om åldrade.

– Man får vara glad så länge man är vid liv, för varje dag jag blir äldre blir jag glad. Man förändras så klart, jag kan inte använda min röst på samma sätt längre. Det är frustrerande men jag får parera det, använda mig av det jag har, sa hon då.

Annons