Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Eva Dahlgrens nya ord om Anders Glenmark – bråket som splittrade stjärnorna

22 sep, 2022, 17:30 
Indra Nordemar

Bråket mellan Eva Dahlgren och Anders Glenmark uppdagas.

Annons
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Eva Dahlgren gick från ens stjärna till en superstjärna när hon släppte superalbumet ”En blekt blondins hjärta”. Än idag, över 30 år senare, är plattan ikonisk.

Albumet såldes i en halv miljon exemplar och Eva prisades med fem grammisar. Men storsuccén hade troligtvis inte varit möjlig om det inte vore för hennes ständige kompanjon producenten Anders Glenmark.

Men "Blondinen" skulle bli deras sista samarbete.

Bråket som förstörde Eva Dahlgren och Anders Glenmark

Bakom den lyckliga fasaden av succéalbumet dolde sig en sorg hos både Eva och Anders. De hade länge haft en nära relation som bästa vänner och kollegor i över tolv år. Men sedan började det krocka.

– Inspelningen av "Blondinen" tog väldigt mycket tid och väldigt mycket kraft, vi bråkade som vi aldrig gjort förr, har Eva tidigare förklarat i en intervju med TV4.

Annons

Nu släpper hon en ny bok ”Instrumenten - memoarer under konstruktion, del 1.”, dör hon avslöjar att konflikten som splittrade dem ännu tär på henne.

”Och kärleken vi kände för varandra hade försvunnit bland det som var outtalat och det som blev sagt. Och dom olikheter vi hade och som under så lång tid hade blivit något så fint när dom fick krocka med varandra kändes nu bara som kompromisser.”, skriver hon.

Eva Dahlgens sorg – över 30 år senare

Hon skriver även om hur tajta de var och hur snäll Anders var. Men att sommaren 1991, tog allting slut. Och sprickan har inte läkt sedan dess.

Numera beskriver hon sin och Anders relation som "ytligt bekanta".

”Det kommer för evigt finnas sånger att skriva om hur vi irrar och försöker att finna väg i dessa våra snåriga känslomarker. Jag måste skriva mer om det här, om Anders och mig men jag vet ännu inte riktigt hur.”

I TV4-intervjun som ägde rum på dagen för exakt ett år sedan beskrev hon sin sorg.

– Vi var ju verkligen super tajta, han var ju min människa liksom. Det är sorgligt. Det är ju liksom en kärlekshistoria som tar slut, sa hon då.

Foto: TT

Annons