Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Eva Röses krav: "Självklart ska jag ha bra betalt"

14 dec, 2023, 16:00 
Louise Wibergh Lenti
Eva Röse

Det var ord och inga visor för den populära skådespelaren.

Annons
Eva Röses stilresa genom årenBrand logo
Eva Röses stilresa genom åren

Skådespelare, programledare, aktivist, ambassadör för Unicef och president av Republiken Jämtland. Eva Röse är kvinnan med många strängar på sin lyra.

Hon bjuder ofta på sig själv men skrattar inte bort de allvarliga situationerna – en balansgång hon gör med bravur.

Från Disney till polisjakt

Eva Röse har haft svenska folkets hjärtan i sin hand sedan början av 1990-talet. Inledningsvis var hon programledare för Disneyklubben på SVT tillsammans med Alice Bah Kuhnke. Efter det gick hon på Teaterhögskolan i Stockholm och kunde sen ses på både Dramatens och Stadsteaterns scener.

Utöver det har vi sett henne i mängder av tv-serier och filmer varav en serie sticker ut lite extra och som gemene man nog förknippar henne mest med.

Annons

Sedan 2008 har Eva spelat den omtyckta polisen Maria Wern i serien med samma namn. Deckarserien har gett oss nio nagelbitande säsonger bland Gotlands får och kullerstenar.

Eva Röse / Maria Wern
Eva Röse som den populära polisen Maria Wern, säsong 9.

Med tiden har Röse fått ökat ansvar för serien. Utöver huvudrollsinnehavare är hon också exekutiv producent och har regisserat flera avsnitt. Inför den senaste säsongen fick hon frågan om serien kommer avslutas efter en tionde säsong, vilket hon svarade lite kryptiskt på:

– Jag kan säga så här: ”Maria Wern” har varit som ett universitet, vilket jag är väldigt tacksam för. Men, utan säga för mycket, så tycker jag att det är väldigt roligt med nya äventyr, säger Eva Röse till Expressen.

Eva Röse: "Fick så bra betalt att klockorna gick baklänges"

Ett äventyr som hon provade på förra året var att leda det nya programmet "LOL: skrattar bäst som skrattar sist".

Annons

Programmet går ut på att tio svenska komiker tävlar om att försöka få varandra att skratta – utan att själva skratta. Vinnaren får 500 000 kronor att skänka till valfri välgörenhetsorganisation.

Programmet blev en succé och den 29 december är det premiär för säsong två på Prime video. Även denna gång står Röse som programledare.

– Jag tycker visserligen om att göra sådant som ligger lite utanför mig men med tanke på hur roligt det var första säsongen faktiskt och hur jävla knäppt och roligt det blev så kändes det som ett väldigt lustfyllt projekt, berättar hon för Expressen.

Även om skratt räcker lång väg var det inte bara det som lockade tillbaka henne till jobbet.

– Alltså, jag fick så bra betalt att klockorna gick baklänges. Och självklart ska jag ha bra betalt för en sån här grej. Jag skäms inte för att ta betalt, konstaterar hon.

Eva Röse vet sitt värde och vi kan inte annat än heja på!

Foto: TT / Johan Stjernéus/TV4

Annons