Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Eva Röses talar ut – så är relationen med Thorsten Flinck i dag: “Hjärtat stannade”

07 okt, 2022, 16:30 
AvIbraheem Alsalman

Den kända skådespelerskan berättar ärligt om relationen till Thorsten Flinck och tuffa tiden som har varit.

Annons
7 saker du inte visste om Emma Pernald!Brand logo
7 saker du inte visste om Emma Pernald!

Eva Röste inledde karriären på Dramaten när hon var blott 21 år gammal.

Det var också då hon träffade Thorsten Flinck för första gången. Han regisserade en av föreställningarna och de blev ett kärlekspar.

Nu berättar den folkkära skådespelerskan om livet, karriären, och senaste gången hon träffade Flinck.

– Jag tänkte på honom senast i går. Jag tänkte: ”Tänk om inte jag ska ta och besöka en av alla hans konserter som han spelar här och där, för det var längesen!”. Sen tänkte jag att det vore fint om vi sågs, berättar Röse i podcasten ”Nemo möter en vän”, enligt Expressen.

Flinck och Röse trivdes väldigt bra ihop. Bortsett från kärleken så jobbade de ihop ett antal år.

– Han är en väldigt snäll person, han var aldrig någon elaking på något sätt men han hade ju egna problem som jag inte visste om eller förstod förrän efter ett tag. Det var en väldigt viktig period i mitt liv, de här åren. Jag var otroligt glad att jag är en av dem som har hunnit se hans föreställningar och har fått ta del av det fantastiskt häftiga som han gjorde i svensk teater.

Annons

Eva Röses talar ut – så är relationen med Thorsten Flinck i dag

I Thorsten Flincks självbiografi var han ärlig och öppen om missbruket han led av i flera år. En kväll hittades han av poliser i en blomrabatt nära Katarinahissen i Stockholm. Hans hjärta hade stannat när han anlände till sjukhuset.

– Jag var död i åtta minuter, har Flinck tidigare sagt i ”Sommar i P1”.

En av dem som tog hand om Flinck när han var på botten var Eva Röste. I boken skriver hon fint och känslosamt om hur hon spolade pojkvännens tabletter i toaletten När Thorsten Flinck var som svagast matade hon honom med äggula och mjölk i nappflaska. Boken kom sedan ut 2016 och då hade Flinck varit drogfri i två år.

– Nu följer jag honom på Instagram och då blir jag ofta väldigt glad över vad han håller på med och då tänker jag ”fan det vore roligt, vi skulle skratta mycket” om jag går dit, säger hon.

Annons