Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Eva Rydberg petad från nya Trolltider – orden om beskedet: ”Jag är...”

01 dec, 2023, 20:24 

Eva Rydberg berättar för Svensk Damtidning varför hon saknas i nya Trolltider.

Annons

Redan för 20 år sedan var Eva Rydberg ute och bekräftade att hon ville göra Trolltider 2 – en uppföljning på den julkalendern som seglat upp och blivit en storfavorit hos svenskarna.

”Trolltider – legenden om bergatrollet”: Se trailern för SVT:s julkalender 2023 här!Brand logo
”Trolltider – legenden om bergatrollet”: Se trailern för SVT:s julkalender 2023 här!

Hon trodde då att Trolltiders popularitet bottnade i att det var en saga som attraherade barns fantasi, med pyttesmå troll som vandrade runt och utförde sina plikter.

Regissör var då Christina Lagerson, som lyckats skapa en julkalender som bjöd på sagolik inramning i form av färgstarka figurer och melodiska sånger som många minns än i dag.

Annons
Eva Rydberg och Birgitta Andersson
Eva Rydberg i rollen som trollet Gloria och Birgitta Andersson i rollen som trollet Daisy i 1979 års julkalender "Trolltider".

Eva Rydberg blev inte tillfrågad

Trots Evas vilja att göra en uppföljare till Trolltider, blev hon inte tillfrågad inför den uppföljning som kom i år. Det berättar hon i en intervju med Svensk Damtidning.

– Regissören (Christina Lagerson reds anm.) ringde mig och berättade att de skulle göra en ny Trolltider och sa att hon inte blivit tillfrågad. Hon frågade om jag blivit tillfrågad, men det hade jag inte och hon var lite ledsen över detta, säger Eva Rydberg och fortsätter:

Annons

– Det hade varit jättekul om vi skulle fått vara med så folk kunde se hur vi hade sett ut idag, men jag förstår också att de vill ha något nytt och det kommer säkert bli jättebra.

Eva Rydberg
Eva Rydberg säger att hon inte blev tillfrågad när SVT kom fram att de skulle göra en ny Trolltider.

”Är inte besviken”

Eva Rydberg, som spelade trollet Gloria i Trolltider, hade en av huvudrollerna. Hon brukar själv bli påmind om den älskade julkalendern runt jul och vet vilket avtryck den satt.

Hon hymlar inte med att hon gärna hade dykt upp i nya versionen av Trolltider, men tror samtidigt att det kommer bli hur bra som helst – oavsett om hon är med eller inte.

Annons

– Det hade varit kul, jättekul, men jag är inte besviken. Gud nej, absolut inte, men det hade varit kul. Det kommer bli jättekul för barnen.

Nya Trolltider
Nu är det nya trolltider som gäller i Trolltider.

Foto: TT

Annons